Спам!

януари 15, 2008

Преди години верижните писма бяха много разпостранени. Отвориш си пощенската кутия, а оттам изпадне сгънат на четири кариран лист, на който с крив почерк е написано да препишеш това писмо пет (десет, петнайсет) пъти и да го пуснеш на различни хора, иначе небивали беди ще сполетят теб и семейството ти; но ако го направиш - ще ти се сбъдне едно желание (две, пет, ще ти се случи нещо прекрасно). И не бива да хитруваш и да ползваш индиго! Какво са три страници и тендовагинит за теб? Пиши, куче!

Вече сме в ерата на технологиите. Спамът на верижните писма приема нов, по-съвременен вид.

Редовно получавам в електронната си поща съобщения, които ме приканват да си купя Виагра, да си уголемя пениса (обмислям го), да си купя различни медикаменти на черно, да посетя the one and only разпродажба на невероятни часовници-ментета…

В скайп и кю току се намери някой уж неглупав познат, който ми праща съобщения тип ‘Не приемайте съобщения от потребител с име Veselinka1756, това е вирус, който ще изтрие твоя хард, хардовете на всичките ти контакти, както и ще изгорят готварските печки на целия квартал, изпрати това съобщение веднага на всички в листа ти, брой до десет и се завърти на пета три пъти’…

Заливат ми обикновената поща с покани да отида до някакъв манастир само за 4,99 лв, като дори ще получа подарък! Невероятна оферта - ръкохватка за горещо, която е включена в цената! Ограничени количества, предложението е валидно само сега!

По телевизията, колкото и да сменям каналите, току се намъква някой ве-ес-телешоп, който да се опитва да ми продаде уникални стоки на преференциални цени, обадете се веднага и ще получите подарък комплект кухненски ножове и гарота с указания за употреба…

Ето какво ще ви кажа аз:

Това е невероятно!!! Изпрати това съобщение на пет човека за 3 минути и…НИЩО НЯМА ДА СТАНЕ! Вече опитах два пъти и НИЩО не стана! Абсолютно НИЩО! Това наистина работи! Изпратете това на още някой, повече хора трябва да знаят!!!

Чувствайте се длъжни да препратите горното на всичките си познати, за да се случи - познахте! - АБСОЛЮТНО НИЩО! Наздраве!

——

Ако горното ти харесва, гласувай за него тук: http://svejo.net/home/story_summary/16327

.

Entry Filed under: разни. Етикети: , , , .

17 Comments Add your own

  • 1. Eneya  |  януари 15, 2008 at 7:11 pm

    Сладко. Ето ти нещо, което винаги се сбъдва. ;)

  • 2. Апостол Апостолов  |  януари 16, 2008 at 6:45 am

    По всичко личи, че ще бъдем принудени да живеем със спам, тероризъм, корупция и пр. Все негативи на нашата епоха.

  • 3. Поли  |  януари 16, 2008 at 8:34 am

    В последно време много ме тормози спама по мобилния - някак най-порочно ми се вижда. Пощенските ни кутии (обикновени и електронни) ги ползваме безплатно, така както и телевизията, радиото - по-лесно се примиряваш със спама. Един вид това е цената, която плащаме. Но по мобилния - това направо ме вбесява.

  • 4. egasimus  |  януари 16, 2008 at 2:52 pm

    най-лоши са словесните спамери.

  • 5. …или как ще&hellip  |  януари 25, 2008 at 1:19 pm

    [...] един месец) и съм много щастлива Аз всъщност освен безплатни брошури в пощата  друго не съм получавала гратис. Развълнувах се така [...]

  • 6. Hamaelleon  |  януари 26, 2008 at 8:14 pm

    “Site Value Report
    The estimated value of http://www.bg-mamma.com is: $284,350

    This value is calculated based on several factors shown above, including: Links, Traffic (Alexa), age of the domain, site category, domain keyword popularity, and overall occurrences of the domain name on the web.”

  • 7. Бу  |  януари 28, 2008 at 7:44 am

    Уха… Боже, що не е моя бг-мамма, да я продам и да ида да си клатя краката, парите в банка…

  • 8. Hamaelleon  |  януари 28, 2008 at 9:07 am

    Хаха, това е по-скоро забавно, едва ли ще иманякой луд да даде такива пари.. Ако видиш примерно Гуглето колко струва, ехееее :)

  • 9. Бу  |  януари 28, 2008 at 2:01 pm

    Ах… моят блог се оценява на $968… желаещи да го купят?

  • 10. Hamaelleon  |  януари 28, 2008 at 5:13 pm

    Къде го видя това? Как извличаш инфо за поддомейн?

  • 11. Бу  |  януари 29, 2008 at 6:40 am

    Направих гугъл сърч по Site Value Report и хванах едно от предложенията за ушите. Твоят струва триста и малко.

  • 12. Hamaelleon  |  януари 29, 2008 at 1:58 pm

    Учудвам се, че дава цена за поддомейн. Ти не си собственик на сайта.. Всичко това е по-скоро забавно, отколкото вярно. Например, от блога и от сайта си не печеля абсолютно нищо. За сайта ми (вж. тук: http://www.dnscoop.com/) http://www.vlkomarov.info цената е $1,120. Според мен това е цената, но със знак “-”: т.е това са парите, които със сигурност съм загубил докато съм правел информативен, но некомерсиален сайт за хомеопатията. От друга страна, ако пуснеш проверка за http://www.viprent-bg.com (сайтът, който приключвам тази седмица) ще видиш, че цената му е $0. Познай дали струва толкова ;) Така че всичко е много относително :)

  • 13. Hamaelleon  |  януари 29, 2008 at 2:03 pm

    Забравих да ти кажа, че цената там се калкулира и според това на колко места в нета ти е споменат сайта, в случая блога. Достатъчно е да си сложиш линк към блога в подписа в профила си в бг мама (както си и направила, друго си е да си модератор там, мда) за да имаш добра посещаемост и да качиш цената ;)

  • 14. Бу  |  януари 29, 2008 at 2:31 pm

    Това последното беше едно тъпо изказване. Модератор или не, всеки има право да слага линк в подписа си към нещо. Маса хора го правят. Явно и ти си се пробвал, щом просъскваш. Тук абсолютно няма да си начешеш крастата за бг-мама, окей? Имаш блог - плювай там.

  • 15. Hamaelleon  |  януари 29, 2008 at 3:16 pm

    Нещо не ме разбра правилно! Съскащият не съм аз. И ако случайно не знаеш, един от споровете с Еди беше именно за това, защо не мога да сложа линк към некомерсиален, чисто информативен личен сайт. Това беше още през май 2007. Така че не ми разправяй, че всеки можел.. Моля, моля..

  • 16. Бу  |  януари 30, 2008 at 8:09 am

    Да бе, баш… 2/3 от потребителите имат линкове в подписите си за какво ли не. Щом си имал проблем, очевидно е имало проблем със самият ти подпис, надали с личността ти точно. Случва се потребители да получават предупреждение за некоректен подпис, и аз съм отправяла такива. То обаче (задръж дъха си и после припадни от потрес!) не се влияе от персоналните характеристики на потребителя, а от съдържанието на подписа.
    И последните ще ги изтрия след малко. В блога си пиши по темата, ако желаеш.

  • 17. Hamaelleon  |  януари 30, 2008 at 9:21 am

    Подписът ми беше: http://www.vlkomarov.info - Сайт за хомеопатия. Това е. Трий квот искаш. Правилно, не му е тук мястото.

Leave a Comment

Required

Required, hidden

Some HTML allowed:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Харесвате ме? Покажете го. Кликайте редовно!

Блог класацията на България

Категории

(cc) Бу

Съдържанието на този блог е лицензирано под Creative Commons. Прочети повече тук!

абонирайте се

  Add to Technorati Favorites
OnePlusYou Quizzes and Widgets

RSS Четете ме

RSS микро

Искам да кажа, че:

kanew on Тооопли, молим,…
Димич on Краставиците са …
Елена on Top 10 най-страхови…
Desi on Тооопли, молим,…
Калин Геор… on Top 10 най-страхови…

Щъркелов Биг Брадър

Българските блогове

Блогосфера Бутон за Класация на блоговете

Най-четено

Етикети

Последни публикации

архивите са живи!

 

януари 2008
П В С Ч П С Н
« дек   фев »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Служебни

(cc) Бу

Creative Commons License
Някои права запазени! Съдържанието на този блог е лицензирано под Creavite Commons BY-NC-ND. Прочети повече тук!

Кой е тук?

web stats

Blog Stats

блогове/други

кърмене/родителство