Благотворителни коледни базари! Посетете!

Всеки, който иска да помогне, може да копира информацията за базарите от долния текст и да разпостранява както сметне за добре.

Вероятно повечето от вас знаят, че вече по традиция от няколко години майки-доброволки от Движение на Българските Майки (ДБМ) (в гр. Добрич – Движение „Заедно за децата“, съвместно със Сдружение ”Св. Мина) организират благотворителни коледни базари, приходите от които отиват в помощ на деца, лишени от родителски грижи. Тази година отново се организират базари – вече в повече градове!

Заповядайте, посетете ги, купете си красиви неща от там. На базарите ще намерите много неща, изработени от доброволци и от деца: поздравителни картички, украси за дома, плетени дрехи за бебета и деца, фини плетива, рисувана керамика и декорирани стъклени предмети, бижута и украшения и много, много други, които да подарите на близките си за празниците или с които да зарадваве себе си – а едновременно с това, да подпомогнете децата, настанени в детски домове и да донесете усмивки на лицата им!

Ето къде и кога се провеждат базарите тази година:

София 15-16 дек. МОЛ София от 10 ч.
Пловдив 15-16 дек. Търг. центрове Гранд и Екселсиор от 10ч.
Пазарджик 18 дек. Фоайе на Община Пазарджик
19 дек. Фоайе на Евроцентъра
Добрич 12-15 дек. фоайе на Младежки дом (при хубаво време пред дома)
Г. Оряховица 17 дек. Читалището
Русе 15 – 20 дек. Павилион 54 на Площад Свобода 6
Видин 13 – 14 дек. Пред СОУ „Цар Симеон Велики „ от 11 ч.

Заповядайте!

––––––––––––––––––––––––––––––––––

КАК, КЪДЕ И КАКВО ДА ДАРИМ?

Да дариш е прекрасно чувство, което изпълва душата. Много деца се нуждаят от нашата помощ – била тя физическа, духовна или материална. Фондация „Движение на българските майки“ приема всякакъв вид дарения, които да допринесат за осъществяването на целите й, а именно по-малко деца в институции и по-добри условия на живот. ВСЕКИ ЕДИН ЧОВЕК С ЖЕЛАНИЕ БИ МОГЪЛ ДА ДАРИ.

ДА ДАРИШ ВРЕМЕ
В дейността на Фондацията едно от основните неща е контактът с децата, които са като птички в клетка, жадуващи за лично отношение и внимание. Те много рядко имат връзка с околния свят извън оградата на дома.
Ако Вие имате СВОБОДНО ВРЕМЕ, можете да дойдете с нас, да прегърнете дете, да поговорите или поиграете с него, да изпеете песен или разкажете история.
Ако Вие сте човек със знания, които могат да спомогнат на нашата дейност и имате свободно време, ние ще се радваме на вашата помощ.
ДБМ организира различни акции за събиране на средства и дарения, и винаги имаме нужда от подкрепа. Ако вие имате свободно време и искате да помогнете – елате при нас.
ДБМ има складове за даренията, които изискват постоянно сортиране и пакетиране. Ако вие имате свободно време, ще се радваме на вашата помощ.

ПРЕДМЕТНИ ДАРЕНИЯ
Всеки желаещ да дари дрехи, обувки, играчки, пособия и храни за домовете, с които работим, може да се сърже с член на фондацията.
За да улесним нашата работа, за да спестим ценно време и за да може децата да получат неща, които са използваеми, МОЛЯ дарителите да се съобразят със следните неща:
– Дрехите и обувките да са в подходящ за употреба външен вид. Прегледайте ги , дали не са протрити и дори скъсани или много замърсени, защото в такъв случай те са неизползваеми и ако ни ги дадете ние губим ценно време да подбираме това, което можем да занесем на децата. Ако след малка поправка те отново ще са годни за употреба, моля да сторите това преди да ни ги донесете.
– Когато нещата са за различни възрасти и размери, моля да ги сортирате преди да ги донесете.
– Всички играчки, пособия и други предмети се чупят и цапат. Ако искате да ги дарите, моля прегледайте ги предварително.
– Даряването на храни за институциите в РБ става срещу сертификат за произход и срок на годност. Ако желаете да закупите като частно лице хранителни продукти, можете да сторите това в някои от веригите хранителни магазини, хипермаркети или борси, където могат да издадат такъв или дори само фактурата би послужила като доказателство.

ФИНАНСОВИ ДАРЕНИЯ
Всяко физическо или юридическо лице може да да дари средства по банковата ни сметка. Всеки дарител има право да даде указания за използване на средствата, да изисква документи и отчетност за оползотворяването им.

КООРДИНАТИ на Фондация Движение на Българските майки и нейните членове можете да намерите на първа страница на Темата – Движение на Българските майки, която е закована в този подфорум или в сайта ни http://dbm.bg-mamma.com/site2/

3 responses to “Благотворителни коледни базари! Посетете!

  1. Pingback: Да помогнем « Под Дъгата

  2. Pingback: Коледен ремонт at alia

  3. Pingback: Благотворителни Коледни Базари! « simplyblue

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s