Близо до бебето

клик за по-голям размер

На 10 февруари (неделя) от 11ч. е представянето на една нова книга – ‘Близо до бебето’. Неин автор е Василена Доткова. Василена е филолог, преводач, един от авторите в gorichka.bg и майка на Георги и Анастасия. Подвизава се активно във форумите на bg-mamma.com. Покрай децата си е осъзнала, че всъщност всички хора са бивши бебета. Както и че от начина, по който отглеждаме децата си, зависи не само тяхното щастие, а и превръщането на света в по-добро място за живеене. И е претворила това свое светоусещане в тази книга – смея да кажа, първата българска книга, която говори повече за идеите на привързаното родителство (абстрахирай се от името му, то е един отличен начин да отглеждаш детето си), за съзнателното възпитание на новия човек в хармония със себе си и природата и съвсем не на последно място – за здравословна бременност и активно раждане.

Аз имах честта да съм един от първите хора, които прочетоха книгата още преди издаването й и мога отговорно да кажа, че е една добра книга, която със сигурност ще помогне на много нови и не толкова нови родители да отглеждат новия живот с по-добро разбиране за неговите и своите нужди.

Василена за книгата си ‘Близо до бебето’

Разделите в нея са: здравословна бременност (включително хранене, упражнения, как се чувства бебето вътре в нас, как да си помогнем за по-леко раждане, техники за правилна позиция на плода), раждане (движения и пози за по-лесно раждане, немедикаментозни техники за активно раждане, как се чувства бебето), живот с бебето (защо се държи така, какво да очакваме – когато реалността не е според представите ни, носене на бебето, съвместен сън, естествена бебешка хигиена, идеи за движение, танци и гимнастика с бебето), раздел за кърменето и правата на майката и бебето, и една много важна и интересна глава – покупки за бебето, където има много свежи идеи за дома и принадлежностите покрай бебето и ценна информация кое е подходящо и кое – не толкова; пак там – носене в слинг – включително модел за слинг.

Със сигурност ‘Близо до бебето’ е нещо ново, интересно и най-важното – полезно. Това е родителска практика, която е проверена през вековете и която отново е на дневен ред – не защото е ‘модерна’, а защото е изпитана и доказано работи.

издание на ‘Сиела’ и Горичка.бг, 10 лв.

Издателите са решили цената да не е 14, а 10 лв, тъй като има голям интерес към книгата и ще пуснат по-голям тираж.

‘Близо до бебето’ вече можете да намерите в по-големите книжарници в страната.

Онлайн книгата може да се намери в:

‘Пингвините’ , book-store.bg, сайтът на Сиела , ЛитерНет

.

Advertisements

5 responses to “Близо до бебето

  1. Звучи интересно. Не мога да дойда на откриването, но с удоволствие ще разгледам книгата. На авторката желая изчерпани тиражи!

  2. звучи интересно и полезно! Благодаря за информацията.

  3. А кога и откъде можем да си купим книгата Бу?
    Браво на авторката! Сигурна съм, че ще е едно от най-полезните четива за родителството на нашия пазар.

  4. Щом вчера беше представянето, предполагам, че до броени дни или седмици ще е в мрежата книжарници 😀

  5. „Близо до бебето“ вече може да намерите в София (Книгомания в Mall of Sofia, Хеликон, книжарницата на СУ), Варна (Книгомания в Pfohe Mall), Пловдив – книжарницата на Сиела в Съда и в „Летера“ на Джумаята.
    Онлайн може да се намери в Пингвините, Сиела, book-store.bg и ЛитерНет.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s