Готови ли сте да станете родители?

Смятате, че е време да имате дете? Сериозно се замисляте за топуркане на малки крачета из къщи? Умилявате се до сълзи, когато видите чуждите наследници сладко да играят с мама и татко? Имате дете, но искате още едно?

Поспрете! Преди да предприемете решителни стъпки в посока деца, проверете с този прост тест дали сте готови за такава важна промяна в живота ви!

1. От аптека си купете лекарство за повръщане. Взимайте го рано сутрин към 5, всеки ден в продължение на няколко седмици.

2. Ушийте си къса престилка с голям джоб отпред, която добре ви опасва. В джоба сложете тежести, обвити в мек плат – започнете от 3 килограма и плавно увеличавайте тежестта до десет килограма. Носете я ден и нощ, без изключение.

3. Купете си няколко дебели пуловера, които обличайте един над друг. Нормално е да се чувствате огромни и трудно подвижни. Не сваляйте престилката!

4. Сложете сутиен с два номера по-малък, с дантела от изкуствена материя, който да ви е тесен, да дразни гърдите ви и да предизвиква неудържим сърбеж.

5. Трябва да се поддържате в добра форма. Купете диск с упражнения за бременни, които съвестно изпълнявайте всеки ден, облечени с пуловерите и престилката.

6. В три сутринта събудете половинката си и кажете, че ви се яде пресен ананас, който следва да ви се достави незабавно. Повтаряйте това на равни интервали, като сменяте обекта на желанието си, за да няма никаква предвидимост и готовност.

7. Навийте си часовника и през нощта ставайте на всеки 15 минути да пишкате. През деня не пропускайте да отидете до тоалетната на споменатия интервал.

8. Пригответе сак с вещи от първа необходимост и засечете примерно посещение до родилния дом в делничен ден в пет следобед с максимална скорост без предизвикване на ПТП. Можете да свалите пуловерите и престилката.

9. На всеки два часа сядайте в леглото, като гушкате възглавница. Не е позволено да я размествате или изпускате!

10. През нощта навивайте часовника и на всеки три часа правете упражнението с възглавницата. След това предайте възглавницата на партньора си да я друса поне половин час, а вие припаднете обратно в леглото.

11. Ден и нощ ходете с три и половина килограмова възглавница, гушната до тялото ви.

12. Нагласете алармата на часовника и се опитайте да се изкъпете, подсушите и облечете за две минути, преди да е изпищяла.

13. Няколко пъти на ден внезапно поливайте на рамото си малко мляко. Няма време за смяна, ходите си така.

14. Увеличете теглото на възглавницата на шест килограма и все така я носете със себе си навсякъде. Научете се да ходите до тоалетната и да готвите, като не я изпускате от ръце.

15. Играйте следната игра с партньора си: редувайте се да си скубете косата, да си бъркате с пръсти в очите, ушите, устата и носа и да сваляте светкавично очила и бижута от другия, които да метнете максимално далеч. Резки ритници по интимните места са позволени. Целта е атаката да е внезапна и неочаквана, а нападнатият да се опази, без да нарани другия.

16. Гответе в продължение на половин час суперспециално бебешко пюре. Изхвърлете го, без никой да е пожелал да го опита. Правете това всеки ден известно време.

17. Тайно от себе си намажете по дрехите и косата си бебешка храна и ходете така цял ден.

18. Разхвърлете кубчета, дрънкалки, остри предмети, топчета, пирони, пищящи играчки и кабърчета по пода. През нощта се опитайте да идете до тоалетната, без да вдигате шум, без да святкате лампата и без да пищите.

19. Между завивките разпръснете трохи от сухари и бисквити и поръсете с рядко желе. Забравете за тях и вечерта легнете отгоре им.

20. Увеличете теглото на възглавницата на десет килограма; носете я в ръце. Позволени са петминутни почивки.

21. Правете пробни спринтове от единия край на стаята до печката, контактите и тежки стъклени предмети на масата. Трябва да покриете разстоянието за време под секунда.

22. В голяма купа сложете максимален брой всевъзможни дребни предмети, топки, нарязани плодове и парчета сдъвкани бисквити. Завъртете я бързо няколко пъти и изсипете наоколо, покривайки максимално голяма площ. Съберете и почистете.

23. Оставете възглавницата. Започнете да ходите приведени с една ръка насочена към земята. Постоянно.

24. Под дивана скрийте сирене, риба, обелени плодове, купичка с храна и малко разлят сок. Забравете за тях за две седмици. Когато миризмата стане нетърпима, намерете и почистете.

25. От време на време внезапно лисвайте супа или рядка храна на земята. По-твърдите хапки метнете по стените и прозорците. Почистете.

26. Научете се да ползвате тоалетната на отворена врата, без значение колко човека живеят в дома ви. Докато сте вътре, разговаряйте с тях.

27. Творчески порисувайте по стените и новите мебели с перманентен маркер на височина един метър от пода. Пребоядисайте и претапицирайте.

28. На нощното шкафче сложете чаша вода. През нощта се пресегнете и я излейте в леглото между вас и партньора ви. Станете, подсушете и сменете чаршафите.

29. Купете си скъпо червило. Отчупете го от гилзата и добре го втрийте в килима. Почистете.

30. При всяко появило се желание за секс между вас и половинката ви нагласяйте часовник. Две минути след началото на екшъна при звъна на алармата прекратете всичко.

Ако сте направили всички точки в теста, те не са ви се сторили твърде трудни и все още имате желание за дете – поздравления, вие сте напълно готови!

Ако това ви дойде нанагорно, а все още искате да чувате топуркане на малки крачета, вземете си котка и й сложете обущенца от орехови черупки.

Хареса ви? Гласувайте! http://svejo.net/home/link_summary/30629

Автор: Бу за сп. Кенгуру, 2008

38 responses to “Готови ли сте да станете родители?

 1. Добре, че не го прочетох, преди да родя. Щях да си остана бездетна. 😀

 2. Ееее Бу! Аз и така бях взела да се притеснявам, че още не ме влече към децата… ти сега направо ме разби! След това описание се обезкуражих още повече!

 3. Пипи, това са нещата от живота 😀 Като ни се случват, поне да се посмеем, че иначе няма оправия 🙂
  По-важното е, че се оцелява в този експеримент – със завиден процент успеваемост.

 4. Бу, с това допринесе за сериозно влошаване на раждаемостта в близкото десетилетие!… Но и за нарастване броя на домашните котки с „обущенца от орехови черупки“ lol

 5. Така принципно идеята да имам дете ме влече колкото ид а си пъхна ръката в месомелачка. Но това описание вече ме направиподозрителна към хората с деца. Според мен това са мазохисти.
  🙂
  Шегувам се. Това, което ти описа понякога се случва, но определено не в такива количетсв аи по подобен анчин. Недей писа така, че ще уплашиш хората.

 6. Eneya, какво ще уплаши?! Аз съм в шок 😀 То и по принцип бебетата ми приличат на гърчещи се розови скаридки, сега се оказва, че са и малки антихристи.
  Ама някой ден ще трябва да си ги дъндуркаме, Бу ще дава подробни напътствия като горните 😉

 7. Tи просто описа моето ежедневие 🙂

 8. Хубаво си го написала, развесели семейството 🙂
  Но, като човек, който съвсем скоро е преминал през половината точки и в момета е в екшъна на останалите, ще кажа, че това не е цялата истина.
  Защото няма възглавница, която да ти се усмихва на идиотските физиономии и инфантилното пискливо гласче, да те гушка и да ти казва „мами“ или да те целува, когато й се караш.

 9. Мда, правилно казват, че за родител никой никога не е готов 🙂

  Аз за сега тренирам с котката да се грижа за нещо, което може да създава и проблеми из къщи, ама понеже е много послушна нещо не ми се получава замисъла 🙂

 10. Много е готино, умрях от смях. 🙂 Още по-забавно е с детето вкъщи, разбира се. 😉

 11. Мен дори и това не ме разубеди, само ставането за пишкане през нощта леко ме притесни…

 12. Ео, ти си клиничен случай по бебешка треска 😀

 13. Не ограничавай естественият приръст на населението!
  Всичко това трябва да остане тайна… 🙂

 14. *подсмихва се* Пипи, говори ми, аз не понасям бебета, а малките деца ме изкарват от нерви. Кажи ми сега, как се предполага някой ден да отглеждам собствено такова доморасло изчадийце? Още повече като се знам аз какъв трън в задника бях. Пък и още съм.
  😉

 15. Бу, извинявай, но трябва да отидеш на психолог. Чета от доста време всичко, което пишеш и знаеш ли, тонът ти става все по-менторски. Чудех се до къде ще стигнеш…И вземи смени тази снимка – не е интересна. Влизам в WordPress и…Бу, с кърпичката и зъбчето… Всяко прекалено нещо говори за не дотам добър вкус… Остави хората да се обичат, да се любят и да правят деца. Майка ти камъни в джобовете ли е носила? Искам да ти съобщя нещо много важно – и преди теб е имало майки и след теб ще има.

 16. 7. deni4ero | март 24, 2008 at 12:33 pm
  Tи просто описа моето ежедневие

  хахах и моето! но нека не разваляме изненадата за нищо неподозиращите бъдещи родители 😀

  а колкото до коментара на k17m – ти или нямаш деца, или нямаш чувство за хумор?! хората с поне едното от двете разбират че повечето от казаното тук е преувеличено, за да се постигне хумористичен ефект.

  аз имам дъщеричка на 1г3м – голям бяс!!!! и мога с ръка на сърцето да кажа че минах и все още минавам през този сладък „ад“ но с голям кеф бих го изживяла отново! дори в момента пиша с една ръка а с другата се опитвам да опазя клавиатурата от нейните набези. ако я пусна ще рестартира компютъра :)))

  браво Бу! разплаках се от смях!

 17. Безпорно е оригинално, и може би разсмива когато искаш да се успокоиш, че децата не са за теб /a за миналите по описания път нещата са ясни :)/.
  Но с мъничко късмет може да станеш родител без да преживееш описаното. /или само 2-3 неща – колкото да минаваш за родител/.
  Така че ако се колебаете, значи трябва да си опитате късмета и да станете родители, пък кой знае… 🙂

 18. Много се смях 🙂 И го изпратих на няколко приятелки, които още нямат деца. Ние сме около точка 20 и изобщо не ми се струва преувеличено 🙂

 19. Е, аз пък не мисля, че е толкова лошо и страшно, колкото си го описала. Единствено съм съгласна за разхвърляните играчки! Не че втората ми бременност протича така гладно като първата, но със сигурност не е толкова гадна като описаната в поста. И все пак: това ще ми е за втори и последен път 🙂 Никога повече бременна!

 20. hahahahaa strahotno e, mnogo se posmqh 🙂
  vsichko si e vqrno, no ne e tolkova strashno kakto zvuchi kato e opisano :)))
  a po-hubavo neshto ot topurkaneto na malki krachenca i veseliq smqh na dete NQMA :)))))))))))

 21. Моята бременност беше много лека, но следващите точки при нас напълно отговарят на истината. Особено това с нощното гушкане на възглавницата и постоянното носене на тежестите, но все пак не съм казала, че е страшно 🙂

 22. Мнооогооо смешно …. И аз съм по средата на списъка с точките …. Намирам го за много интересно. Но ще кажа- имах чудисна бременност – никакви навивания на аларми, пишкания и подобни. Даже с партнера искахме да съм така винаги, че да си ходим тримата в комплект навсякъде. Бременността и децата са чудесни- подмладяват, карат те да осъзнаваш неща и да намираш смисъл във всичко ….

 23. Супер е този тест – хем хумор, хем голяма доза истина. Е може би точките се редуват, но рано или късно преживяваш всяка една от тях. Ако знаех преди какво ме чака, май щях да си остана бездетна и мома. Добре че не знаех, щото сега си имам две невероятни съкровища, които ме учат да живея и с които не само остарявам, но и помъдрявам.

 24. Хихихи :))
  Страхотно е ;))
  Когато със съпруга ми започнахме да мечтаем за бебче – за него първо, за мен – второ (първото вече пораснало и почти тийнейджър), първите ми предупреждения бяха: покрай всичко прекрасно, свързано с родителството, забрави за подредена и чиста къща и бъди подготвен по всяко време да настъпваш разни дребни играчки по земята (от мозайките е най-болезнено 🙂 ) подготви се за безсънни нощи, за дебела и изморена съпруга, за тревоги, за контузии….и т.н. Готов ли си на такъв живот? Отговорът беше „да“ и вече година и 2 месеца се справяме отлично с новия си живот 🙂 И… у нас е весело – с бебе и тийнейджър няма как да не е – никакво отпускане за мама и тати :))

 25. Като търсите възглавница от 6-10килограма,гледайте да е най-усдмихнатата,често кикотеща се по детски възглавница…И ви пожелавам да видите как след месеци наред дондуркане прави първата си крачка,или си хапва супата без да се улее…Поздрави!!!

 26. Ха-ха-ха-ха-ха!
  Имах късмета да пропусна почти всички точки от 1 до 8, но следващите важат за мен с пълна сила. И все пак искам още деца 🙂 Макар че все още сме на т. 23 с дребосъка.

 27. възмутен

  Смятам, че въпросът с децата не подлежи на подигравки.

 28. Ami zvu4i neveroqtno, mnogo e veselo razbih se da se smeq. prietelq mi sy6to se smq, i vypreki tova vse o6te imam jelanie da izpitam cqlata tazi kakafoniq. nadqvam se byrzo da mi se slu4i. mesti za infoto vse pak, za nqkoi ne6ta 6te sym pripravena …

 29. Мноооого яко! Самата истина. Само за музикалното оформление нищо не се споменава, например при нас е денонощно озвучаването.

 30. Да правиш всичко това за една възглавница си е повече от извратено. Да го направиш за топлият поглед на своето дете е дори повече от благодат. Ако сте роден егойст – продължавайте да живеете само за себе си. Ако обичате да се раздавате – създайте и вие живот. Е, иначе, признавам, и аз се посмях 🙂

 31. Така . Като мине достаъчно време и вече разхвърляните играчки не ти правят впечатление . Като тръгнеш на работа , решаваш , че петната са хубава декорация и всъщност няма нужда да се мият . А с миризмата от сока по дивана постепенно се свиква – как да го изчисти човек , нали ще му липсва после . Като тръгнеш на работа и те няма по цял ден , тогава е още по весело , защото всяка вечер откриваш по нещо ново/липсващо вкъщи . Най-освежаващо е като тръгнеш на някъде с колата и слава богу ключовете са били в джоба ти , но някои сръчни ръчички са успели да издърпат от дамската ти чанта , оставена на видимо недостъпно място книжката със снимката на мама и портмонето , пълно с толкова подходящи за игра стотинки и са ги завлекли незнайно къде. И да , разбира се , тогава ще те спрат за проверка . Къде ли са изчезнали тези неща , дето обичайно нямат навик да ходят някъде самички? (Последният път си ги намерих на дъното на чантата , с която ходим на раходка и традиционно приютява дрехите и шишето с вода на моя син)

 32. на пук на всичко описано което вече преживяхме неотдавна, („каката“ стана на 2 години! ) чакаме второ бебе през Юли и с голям кеф ще го преживеем пак! е този път ще е по-весело , понеже ще станат две зверчета 😀

 33. Поздравления!!!! Едва ли бих могла да го синтезирам по-добре!
  Имаш уникално чувство за самоирония! То ако човек не гледа на нещата от смешната им страна наистина би изкукал!
  Но, както каза една мама по-нагоре възглавницата не може да ти се усмихне, а тука моята прави първата си стъпки с щръкнало кукуригу и с грееща усмивка украсена с 6 зъба!
  Кефа си е голям, така че раждайте хора!
  Аз сега чакам второто си бебче, а цирка вкъщи вече е пълен, не знам после какво ще е ….но какво пък – децата са сладостта на живота (сега чак разбирам какво означава това наистина)!И в един момент лошите неща просто не ти правят впечатление 🙂 (нещо като във филм на ужасите с една любовна сцена – човек запомня само любовната сцена) 😀

 34. хахахахах,много забавна статия,браво!много се смях,почти е докарана до реалния живот! 🙂 ние сме още на етапа с тайното поливане на рамото с мляко 😀 браво,трябва появата на детето да се представя по-често в такава забавна светлина!

 35. за всички които смятат че да имаш дете е мазохистично,страшно,ужасяващо или каквото и да етам бих казала че не е така,това е най красивото нещо,особено като гледаш едно малко свое копие всеки ден как расте и става самостоятелен човек,по-скоро се чувстваш горд,че има кой да те наследи и вероятно да бъде доста по-добър от теб !а тези които се ужасяват докато четат тази статия са меко казано предубедени че всички деца са еднакви и задължително и с тях ще се случат всички неща описани по горе.напротив!всяко дете е напълно индивидуално и реагира по начина по който вие самите се чувствате!

 36. По-точно описание на тема „Истината за бебетата и децата“ не бях виждала…..:-) Важно е освен всички сладникаво-емоционални-сантимантални приказки-ала-колко-е-невероятно-да-имаш-дете, да можеш да чуеш и това 🙂

 37. хе-хе.не е здължително да минеш всички точки.Напълно съм съгласна с Бобка,че с децата животът е прекрасен!Няма нищо по хубаво от това твоето слънчице да те прегърне с тези мънички ръчички и да ти каже колко те обича!

 38. Мдаммм истина е, дори е написано малко от горе от горе 🙂
  Но!
  Нямаш ли дете, не се смееш!
  Нямаш ли дете, нямаш бъдеще!
  Нямаш ли дете, живота е безсмислен!
  Нямаш ли дете, нямаш нищо!
  С това не искам да засягам хората, които се опитват да имат деца, но търсете начин 🙂
  Те са богатството и цветята на земята 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s