Зъб.ком

Случайно попаднах на Зъб.ком. Очевидно това е сайт, който позволява лесен трансфер на данни от мобилния телефон – там човек може да си запази бек-ъп на телефоните, на получените съобщения, да качва снимки, етс. Изключително полезно и удобно – при смяна или кражба на телефон, достъп до контакти без мобилен и т.н.

Регистрацията отнема броени минути, след което с няколко прости действия от телефона се включва автоматичния трансфер на данни (телефонен бележник и календар) чрез сайта. Малко по-късно мобилният телефон се обажда, че е готов и воала – контактите ви са прехвърлени на Зъб.ком.

Въпреки отличната идея, която работи за нищожно време (сравнено с ръчно записване на контактите, синхрон чрез Nokia PC Suite в моя случай, или прехвърляне на данни чрез услугите на някой от магазините за мобилни телефони), бях доста изненадана да видя, че от 210-220 контакта, които имам в телефона, Зъб.ком ми признава 46.

Не знам дали защото е бета версия или пропускам някоя съществена стъпка в синхронизацията, след първоначалния си възторг леко се разочаровах от поканата да въвеждам контактите си ръчно – ако исках да го направя, на първо място нямаше да ползвам услугите на Зъб.ком. За всеки случай направих втори синхрон със същия резултат.

Ще ми е интересно да науча, ако някой от вас се сбори със Зъб.ком с по-добър успех от моя.

Вот?

Реклами

2 responses to “Зъб.ком

 1. И аз не се преборих.

 2. Ognyan ot Varna

  Здравей Бу 🙂 Най-напред искам да те поздравя за чудесната информация, която публикуваш тук! 🙂 Аз лично много се впечатлих от услугата, която предоставя http://www.zyb.com и реших да направя синхронизация на моя телефон със сайта. Резултата е следния:
  Налични контакти: 443 – копирани в zyb: 443
  Налични календарни записи: 18 – копирани в zyb: 18
  Налични sms: 413 – копирани в zyb: 413

  Както се вижда нямам загуба на данни 🙂 Това е много полезен сайт и го препоръчвам на всеки!

  Поздрави и като идваш на море не забравяй да се обадиш 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s