Какво се случва тези дни

Докато седя у дома на село с ранения партизанин в очакване да й заздравее брадата достатъчно, че да мога да я пускам на градина без страх и се радвам на новото коте, което е като фабрика за отпадъци в котешката тоалетна, но въпреки това много сладко и игриво (и Мая ревнува от него: ‘ти не ме обичаш, щом не ме гушкаш така!’), ето какво се случва.

**********************************************************************

Дистанционно се опитвам да помагам с организацията на предстоящото честване на Световната седмица на кърменето у нас (1-7 август). Комуникацията бездруго е затруднителна поради факта, че не живея в столичния град, но така или иначе, нещата се затъркалват малко по малко. Вече тече подготовка за ССК’08, благодарение на майките ентусиасти от бг-мамма.

Кой каквото ще да разправя, но при 55,000 реални потребители е твърде вероятно жена ви, приятелката ви или хм, майка ви, да пише там. Това микро-общество, събрано от цялата страна и обединено в групи по интереси е отговорно за куп неща, които се случват през последните години: от Сдружение ‘Настоящи и бъдещи майки’ през много успешните акции на ДБМ, развитието на Ла Лече Лига и други.

Е, една от тези групи по интереси са майки, които кърмят или им предстои. С дружни усилия в съответния форум към бг-мамма имаме най-голямата библиотека за кърмене и захранване на бебето, която е от голяма полза на много, много семейства, а стотици майки се възползват от споделения опит във форума ежедневно.

В този ред на мисли, ако сте ентусиасти или просто ви допадне идеята, сега е моментът да си поръчате про-кърмаческа тениска или чанта. Би трябвало да са готови към края на юли и ще можете да се разхождате гордо с ей такива, например:

**********************************************************************

Направих облак от думи в Wordle, като под страх от смъртно наказание не смея да не спомена откъде съм го зърнала. Ужасът, ужасът… както и да е. Мислех, че – логично – сред най-често срещаните думи ще са ‘кърмене’, ‘майка’, ‘бебе’ и т.н., разбираемо, предвид тематиката на блога. Оказа се, че Wordle взима произволни текстове, видяни на първа страница в блога – в моя случай явно се е концентрирал върху разказа със сцепената брадичка на Мая, защото 90% от думите в облака са от там.

**********************************************************************

От няколко дена текат големи намаления във френския сайт за он-лайн търговия Ла Редут. Възмутително. Прекарвам повечето време там. Пристрастяването е гарантирано, но кажете ми, може ли човек да види нещо за смешните 0,40 евроцента и да го подмине?!

Всеки случай, мога само да се радвам, че предусмотрително си направих картата дебитна, а не кредитна. Разорена съм.

**********************************************************************

От сп. ‘По-здрави’ ме поканиха да пиша за тях и аз се съгласих. Не мога да не призная, че имах някои притеснения, свързани с неприятния опит на Поли, но засега всичко върви гладко и ще се надяваме, че и занапред ще е така. Вече излезе първата ми статия – за подготовка за кърмене (скоро ще я публикувам и тук) и предстои да излезе втора, за привързаното родителство.

**********************************************************************

Туй то.

6 responses to “Какво се случва тези дни

 1. Заинтригуваха ме про-кърмаческите тениски. Може ли малко повече информация?

 2. Елена, в линка към темата можеш да надникнеш, ако искаш 🙂
  В темата се записваш (трябва да се регистрираш в бг-мамма, ако не си), даваш заявка кой модел и размер искаш, превеждаш нужната сума, а като се финализира бройката, се правят тениските и после се разпределят по градове (за София и по квартали).

  Не знам дали това ме питаше, де 🙂 Ако не, повтори ми по-бавно.

 3. буби, ти сериозно ли пазариш от редута 😛
  малко ми е назаднал френския, та искам да попитам .. как се движат доставките до бг? благодаря предварително

 4. Не знам какво е ‘сериозно’, но ако съдя по семейния бюджет… по-скоро да 😆

  Доставка до тук е 5-6Е, по-често 6Е, без значение големината на пратката, като към цената на стоките се начислява 5% от стойността им за обработка.
  Горе-долу с това ми се изчерпват познанията, френски не знам, ориентирам се само колкото да си източа картата 😀

  Тук може да се прочете повече.

 5. златно си буби.. злат-но! мерси боку, дет са вика 🙂

 6. Pingback: 100% « Царството на Бу

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s