Жокер медиа – клоунът сред организаторите

С деца и чадъри дотук!

Организатор на концерта на Лени Кравиц беше Жокер медиа. На концерта отидохме почти по семейно: с братовчедка ми Фрос, мъжът й и племенницата, на 6. Всички много се вълнувахме и се радвахме. Отидохме по-рано, за да намерим добри места. На входа обаче ни чакаше изненада: с чадъри и деца до тук!

Какво се оказа: когато братовчедка ми купувала билети за концерта от Билетния център в Пловдив, изрично попитала: мога ли да взема дете, на шест? Да, можете, не плаща билет (очевидно защото е малка).

Чудесно. Детето харесва Кравиц, решили са да го заведат. На входа обаче ни спряха. Съжаляваме, без билет не може. Извинете?

Първо един човек от охраната на дълго и широко ни обясни как не можем да влезем с дете без билет. Племенницата ми се разстрои много и започна да плаче – сами си представяте какво е преживяването за дете, на което му е обещано такова нещо и го чака с нетърпение.

Поисках от охранника да викне човек от Жокер медиа, щом той не е в състояние да даде обяснение за проблема. Дойде един младеж, който не сметна за нужно да се представи, предполагам е твърде много да се очаква от всички да спазват обичайните норми за добро поведение. Той на свой ред напоително ни обясни, че децата плащали пълен билет, без значение от възрастта им.

Добре, питаме ние, защо това не е казано навреме? ‘Ах, ама моля ви се,’ обясни ни младежът (дочут от подвикванията, че се казва Краси), ‘не сте поискали, не сте разбрали. На мен сто човека ми се обадиха по телефона да питат могат ли да дойдат с деца и аз им казах, че само с билет.’

Значи така: при закупуване на билетите е даден ясен отговор, че на детето билет не му е нужен. На билетите не пише нищо за деца (само за чадъри и запалителни материали, забранени за вкарване на концерта – впрочем, мен никой не ме претърси, спокойно можех да вкарам каквото си поискам вътре). В сайта на Жокер медиа не се споменава и дума. Тоест, ние информацията сме си намерили, но е трябвало да позвъним специално на Краси и да го питаме?

Съвсем скоро към нас се присъедини жена от Сливен, с дъщеря си на 7. Тя се оказа изправена пред същия казус: казали са й, че няма нужда да купува билет за детето. Проверила е и в сайта, където не е пишело нищо за това. Тя все пак е направила и повече: в продължение на две седмици се е опитвала да се свърже по телефона с Жокер медиа (знаеше номера наизуст вече), за да ги попита въпреки всичко – и никой не й е вдигнал. Водила е дъщеря си на всички концерти: Деф Лепард и Уайтснейк, Металика – и на всеки са й казвали, че за детето няма проблем, влиза без билет, това е световна практика. Единствено на Кис е имало ограничение: без деца под 12 години. А тук децата са в друга категория, родна, българска. Защо да не им вземем някой лев?

‘Купете си билет и ще влезе детето’, обяснява Краси, ‘ако пускахме деца така, представяте ли си, 10,000 човека публика и още 5,000 деца!’ Ужасът, ужасът, деца без билет. Жената от Сливен попита, ‘добре, а какво, ако нямам пари?’ ‘Е, кой тръгва на път без пари за непредвидени разходи?’ Чакай малко, кой си ти, че да ни казваш за какво да си харчим парите?

В крайна сметка резултатът е ясен: Жокер медиа успешно изви ръцете на много родители, дошли с децата си, да им купят билет на място (по-скъп, естествено), ако искат да влезат. И напълно си заслужи името на клоунът сред организаторите.

Edit:
По-странното беше, че въпреки настояванията ни да получим декларация, че детето влиза на отговорност на родителите си (заради високите децибели и т.н.), никой не ни даде такава. На входа питахме за нея – ‘Там, вътре на гардероба’. Ни гардероб, ни дявол, ни декларация.

И веднъж влезли, показвахме само три билета – тоест, братовчедка ми показваше техните три. Моят стоеше в чантата ми. Никой не ни попита за четвърти – явно не само публиката, но и работниците, наети от Жокер медиа не знаеха, че деца под едикаква си възраст трябва също да плащат билет. Което само затвърждава мнението ми, че всички освен ‘висшите’ кадри в Жокера са съгласни със световната практика.

Advertisements

13 responses to “Жокер медиа – клоунът сред организаторите

 1. Тъпо недоразумение се е получило. НО според мен след като не пише изрично, че деца ползват намаление Х % или че не се таксуват, то явно се приемат за редовен посетител, който влиза само с билет (и съотв. придружител пак с билет). Лошото е, че леличката от билетния център ви е подвела… :-§

 2. Не само, jas.min – ако съдя по многото родители, които купуваха билети в последния момент, това далеч не бил изолиран случай. Някакво твърде странно подвеждане.
  Още повече, когато човек пита и получава отговор – да, разбира се, нали това е световна практика.

 3. При подобна дезинформация от страна на самите организатори, аз, какъвто съм си пернат в главата, бих се обърнал за консултация към някой, който да ми изясни имам ли право да потърся правото си да ползвам билета си в такъв случай или пък да ми бъдат върнати парите. Просто нямаше да ги оставя на мира.

 4. А, Stalik, и ние искахме да си търсим правата, но повече искахме да гледаме Лени Кравиц 😀 Така че, волю-неволю, купиха билет на племенницата.

 5. Да, да, да – аз те рабзбрах. 🙂 Но сега, след като сте го гледали, аз на ваше място бих си потърсил правата и парите. Най-малкото бих се обърнал към някой по-отговорен кадър в „Жокер Медия“, бидейки де факто ТЕХЕН недоволен КЛИЕНТ, и бих им препоръчал да възпитат господин Краси, ако смятат и занапред да го ползват като някакво представително лице.

 6. Боже!
  Организатор на Менуър в Каварна беше Жокер Медиа. Имаше ужасно много деца и нито едно с билет. На Металика (нищо че организатора беше друг) отново имаше деца, за които билети не са искани.
  Спомням си, че имаше чуденка за дете над колко години е необходим билет, от Eventim отговориха 10+ годишни.

  Бу, аз бих звъняла в Жокер Медия. И бих изяснила нещата, ако не за този, то за следващия път.

 7. Julie, това за Каварна е повече от интересно!
  Г-н Краси твърдеше, че на техните концерти винаги са искали билет за деца.

 8. Да бе, искали, хехехе. Имаше бебета в колички, деца на всякакви възрасти, пред мен на входа минаха поне 5-6, никой не е поискал билет. На г-н Краси чехли и вибратор ще подарим следващия път.

 9. Бу, аз също бих си търсила правата. Дори и сега пост фактум.
  100% съгласна съм със Сталик, затова да не повтарям думите му.

 10. Какво можеш да очакваш от руснаци? Само гадости!

 11. Г-н Апостолов, от руснаците за които говорите, видяхме освен Болшой театър, Имперския балет, Александровския хор, Любе, Ала пугачова и Филип Киркоров също така и Лени, и Бочелли, и Дзуккеро, и Браян Адамс, и Сийл, и Джорж Майкъл, и много други! Така че тези руснаци направиха много повече за нас, българите, отколкото някой българин със същите възможности. Изключително гадно и долно е това, което казахте!

 12. жокер медия какво са виновни че като сте купували билети са ви дали грешно инфо

 13. Кристиян

  А на концерта на АЦ/ДЦ в Белград децата си се таксуваха като възрастни.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s