As seen on the radio

Онзи ден слушах приказка по радио FM+. Не знам практика ли им е, но в осем без десет вечерта имаше приказка за лека нощ. Много ми хареса, затова я преразказвам вкратце на благо роду.

*********

Имало едно време един цар. Той искал да се ожени за една красива принцеса. Но принцесата имала условие: той можел да се ожени за нея само, ако можел да й отговори на един въпрос:
„Какво искат жените?“
Царят не знаел какво искат жените. Затова изпратил верния си рицар на мисия: да разбере отговора на въпроса на красивата принцеса, за да може да се състои сватбата.

Тръгнал верният рицар да броди. Прекосил реки и морета, ходил през девет планини в десета, изобщо – каквито затънтени места имало, той бил там, за да намери търсеното. Но – отговор не намирал и не намирал. Сума ти време бродил рицарят и все не можел да открие какво искат жените. Накрая, не щеш ли, в една затънтена местност видял една къща, а в къщата – вещица. Ама много грозна вещица! Решил да я попита рицарят дали знае отговора на въпроса, а тя се изкискала:
‘Хо-хо-хо! Да, знам отговора! Но ще ти го кажа само при едно условие: да се ожениш за мен!’

Свило му се сърцето на рицаря – вещицата била покъртително грозна дори по стандартите на вещиците. Чорлава, сбръчкана, едното й око полузатворено от надвисналата отгоре му брадавица, носът й крив, само с два зъба и те – криви, абе изобщо, стршна работа! Но нямало как – трябвало да изпълни заръката на своя цар и приел условието на вещицата. Тя му казала отговора на въпроса и рицарят се прибрал обратно. Царят казал исканото на принцесата и тя се съгласила да се ожени за него.

Наближило време и за сватбата на рицаря. Той се чувствал все по-зле и по-зле. А вещицата се забавлявала от сърце и душа – ядяла с ръце, поливала се с питиета, изобщо – много й било весело. Дошло време за първата брачна нощ. Рицарят изтръпнал. Влязъл в спалнята, а там – що да види! Вещицата се била превърнала в прекрасна хубавица! Той много се зарадвал, а тя му казала:
‘Можеш да избираш: денем да съм все така красива, а нощем да се превръщам в ужасна вещица, или напротив – денем да съм грозна, а вечер да се превръщам в хубавица.’

Мислил рицарят, мислил…не могъл да реши кое е по-добре: денем да му се смеят хората, а нощем да се радва на красива жена, или денем всички да му завиждат, а нощем да се мъчи като грешен дявол с вида на жена си… И като не могъл да реши, й казал:
‘Както ти искаш.’

Засмяла се радостно вещицата: ‘Ето, че най-накрая си разбрал какво искат жените! Да могат да избират и да решават сами. За награда ще остана винаги хубава, и денем, и нощем!’

Какъв е изводът от приказката, ще попитате вие?

Жена ви може да е висока, може да е ниска, може да е умна, може да е глупава, може да е слаба, може да е закръглена, може да е красива, може да е грозна, но каквато и да е,

тя си остава една вещица.

Advertisements

15 responses to “As seen on the radio

 1. всъщност не виждам какъв е бил проблемът на царя да прави секс с жена си през деня, ама…

 2. Феминистична поука ей ^^ Нооо, има нещо много вярно =)

 3. ох, разсмя ме здраво. А всъщност, защо наистина не е правил секс през деня…

 4. Какво от това, че ще прави през деня, нали вещицата ще го кара и нощем? Проблемът си остава…
  А проблем наистина има – вещица, вещица, ама хубава. 🙂

 5. абе с това работно време…незнам как през деня:)! Събота и неделя остават! А иначе много яко….

 6. 😀 😀 😀 Изводът е страхотен 😀 Направо ме запали да слушам радио и вечер 🙂

 7. Принципно изводът еправилен. Жените искаме да избираме. Обаче! Искаме и кожено палто, розов лаптоп, Версаче, диаманти, мерцедес, тантричен секс по 5 часа и прочие 😉

 8. Мдам, това е адаптация на една от историите от Артурианския цикъл, не знам за Зеления рицар ли беше или се бъркам. Но не това е важното, важното е, че все-пак някои мъже са разбрали, че и жената е човек :)))
  П.П. Много ми хареса местенцето ви, поздрави.

 9. Флор, не всички жени искат изброените от теб неща. Дори и ти не вярвам наистина да искаш кожено палто или 5-часов секс. Приказката не е лоша иначе, макар да загатва, че качествата на жените се свеждат до външния вид.

 10. има и друга поука – всички жени непременно искат мъжете да са наясно какво искат те. И са ту вещици, щото не става лесно това, ту принцеси, щото може да се подходи и с добро, все пак.
  На мен ми стига аз да съм наясно. Оттам насетне мога да го обясня човешки … муахахаха.
  Но да чакам някой да се сети… хеле пък щото друго не му идва наум… 🙂
  Аз си казвам всичко… дали искам лаптоп или тантричен секс… и да ви кажа, получава ми се… 🙂

 11. Ама това е толкова „по женски“ – аз искам това и това, но няма да ти кажа – ти трябва сам да се сетиш. Ако не се сетиш, обаче, тека ще ти се разсърдя (с всички последствия от това), че свят ще ти се завие откъде ти е дошло!
  Има толкова „женски“ почини, които така да ме дразнят…

 12. Хубава приказка Бу, обаче на мен този виц по-ми харесва като поука, за много от мъжките реакции и женските „вещични“ способности 😀
  Адам и Ева се разхождат из райската градина, към тях се спуска Бог и им казва:
  – Деца мои, имам за вас 2 подаръка, но вие ще решите как да ги разпределите… първия е пикане прав..
  Адам се развикал до небесата, удрял си глават в близкото дърво, скачал и крещял, че той иска да пикае прав. Ева му отстъпила… Адам започнал да бяга из градината, радвал се, скачал, крещял, пикал на всичко подред.
  На дърветата, на цветята, на всяко насекомо поотделно и просто на земята!
  Ева застанала до Бог и двамата мълчаливо наблюдавали това безумие. Накрая Ева не издържала и попитала:
  – Господи мой, а какъв е втория подарък??
  Бог промълвил:
  – Мозък, Ева.. Мозък! Но ще се наложи и него да го дам на Адам, иначе ще опикае всичко!

 13. п.п. В крайна сметка, обаче, господ дал „втория дар – мозъка“ на Ева, защото както и да погледнем на историята, Адам все пак винаги мисли с долната глава!

 14. Да, от легендите за крал Артур е. Става дума за рицаря Гауейн. Тази „вещица“ става майка на рицаря, който по-късно открива граала.

 15. Супер е приказката; благодаря, че ни я разказа. Само поуката не ми допадна особено. Бих останала на ‘Както ти искаш’, достатъчно поучително си е.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s