Последни новини

DSC00118

Познай кое липсва 😀

DSC00120

DSC00122

Много нетърпелива Мая вече 5-6 месеца ме кара да й гледам зъбките – кога ще се разклатят? А на едикойси му падна вече второ зъбче! Я виж, това май ми се клати? И после се разочарова, като й кажа, че не, е, може би съвсееееем мъничко се поклаща, но не се притеснявай, всичко с времето си, няма човек да е останал с млечните си зъби (е, поне не пълния набор).

Най-после едно от упоритите зъбчета взе да се клати повече и повече и решихме да идем на зъболекар – с уговорката зъболекарката да види дали трябва да се вади или му е рано (и тук Мая прави муцуни и почва да повтаря като мантра, дано е за вадене, дано е за вадене!)

Отидохме и зъболекарката потвърди – горе-долу му е време, ако не днес – след 10 дни елате. Е, така и така сме тук… Слага малко местна упойка на Мая, която в момента, в който вижда клещите, стиска уста, захлупва я с шепи и казва категорично, „Ама няма с това да ми го вадиш!“ След малко уговорки се предава, желанието й да е минус един зъб е огромно, по-голямо дори от страха й от зъболекарските клещи и потенциалната болка.

Зъболекарката хваща с клещите, бързо накланя зъбчето и докато Мая успее да извика, е извадено. Детето реве и настоява, че е боляло, докато зъболекарката се опитва да попие малкото кръв, която е там (и като я вижда, Мая се шашка). Минута по-късно е скочила и се хили пред огледалото, свръхдоволна от липсващия зъб.

Купихме книга, енциклопедия с динозаври, от името на „зъбната фея, в ролята – майка ти“. Продължава да е все така развълнувана, хората й казват ‘Добър ден!’, а тя не отговаря, само се хили с широко отворена уста, да я забележат по-добре, че й е паднал зъб 😀

Довечера ще чака зъбната фея (въпреки че и двете не сме убедени има ли я, или майките се преструват). Има и някаква ужасяваща представа какво прави зъбната фея със зъбките. Първа хипотеза – взима ги и си ги мие… а, не (в отговор на учудения ми поглед – така де, кой ще седне да мие толкова зъби?!) Строи си къща от тях. А даже не съм й чела Пратчет!

Advertisements

8 responses to “Последни новини

 1. Da vi e4estita baba 6turbalanka. I az sum si podgotvila knigki, no na6ite zub4eta ne se pokla6tat. Jessi navur6i 6 godinki prez april. $akame gi da padat, a te ne ta ne ;-D

 2. Я, стана ли време/ Браво, бе! 🙂

 3. Предположенията на Алек и Вика бяха, че си прави герданчета от тях :-)) Освен това се разбра, че при някои деца идва само за първото зъбче, а при други за всяко! Също така еднитехлапета получавали парички, а други подаръци! Тая фея ако ми падне…много невъзпитателно действа :-))

 4. за пратчет да се поправиш!

  БРОЯ ДО ТРИ!!!

 5. Дядо Торбалан

  Веднага попитах моите 6 годишни близнаци, какво според тях прави феята със събраните зъбчета, единодушен отговор:
  -Омагьосва ги и ги првръща в парички, които намираме сутрин под възглавницата.
  Не им казах, че сеченето на монети е изключителен прерогатив на държавата.

 6. Не си и чела Пратчет???
  Ужас!!!!
  🙂

 7. Я, стана ли време/ Браво, бе!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s