Женско царство: кое ми харесва в това, че съм жена

Добре дошли на карнавала Женско царство – Кое ми харесва в това, да съм жена 🙂 Най-напред аз ще ви споделя кое ме радва. В края са линковете към другите участници в карнавала. Ако се получи интересно, ще има продължения.

Никой не може да си избира пола (поне не и без много пари, които да налее за целта). Всички знаем, че да си мъж или жена си има плюсове и минуси – по подразбиране, плюсовете са в нашия пол, минусите – във вашия 😉 Но далеч не всеки е доволен – често народа се жалва – ах, ако не бях жена, какво чудо щях да извърша! ох, колко е неизгодно да си жена! Това много не го разбирам – от моя гледна точка да си жена е почти само положително нещо (изключвам дребното неудобство, че не можеш да пикаеш права, не и ако си харесваш обувките и още едно-две неща). И така, кое ме радва?

Мога да се усмихна и да помоля за помощ околните мъже и те почти със 100% сигурност ще помогнат охотно. Мога да прегръщам представители на моя пол на публично място и никой не се изненадва от това. Мога да си избера партньора (да не се лъжем кой кого избира, нали?) Мога да имам емоционални изблици и да роня крокодилски или истински сълзи пред хора, без те да решат, че съм слабачка, като винаги мога да обвиня ПМС за това. Нося всичко, необходимо за оцеляване за две седмици, събрано в дамската си чанта. Мога да паркирам накриво и на никой няма да му пука. Но мога и да паркирам перфектно, включително френски гараж, и отдавна никой не се впечатлява от това умение у жените. Винаги имам извинение да не опитам от храна, която не искам, като кажа, че съм на диета. Ако пък след това поднесат нещо особено вкусно, мога да завъртя очи театрално и да кажа, е, какво пък толкова…

И още куп такива неща. Но истината е, че всички те, макар приятни, са дреболии.

Това, което ме радва най-много е, че бидейки жена, аз имам перфектното тяло, което може да направи нещо страхотно: да създаде, износи, роди и отхрани човек. Идеалната машина, създаваща нов живот.
Само с помощта на миниатюрна порция чужда ДНК, моето съвършено тяло се пренастройва, започва да работи на повишени обороти и се заема да изгради съвсем сам един чисто нов човешки организъм, който от невидима клетка ще се превърне в цяло бебе.
Няколко месеца по-късно моето съвършено тяло ще помогне на това бебе да се появи на бял свят – перфектната машина продължава да действа и прави всичко нужно за това.
А след като новият човек се отдели от пъпната връв, която го е свързвала с мен, моето съвършено тяло започва да прави съвършената храна за това бебе – и го изхранва изцяло с месеци, съвсем само!
Кажете, не е ли това истинско постижение! Поглеждам бебето и си казвам, аз – аз направих това, моето тяло направи това, то износи, роди и изхранва това човече! И всичко, което е нужно за това, е да съм жена.

Да погледнеш растящия си корем и да си дадеш сметка, че вътре в теб расте истински, жив човек.

Да погледнеш току-що роденото си бебе и да осъзнаеш, че ти си му дала живот.

Да погледнеш доволното си бебе и да знаеш, тялото ти прави всичко необходимо, за да расте то.

Нима може да бъде по-добре от това?!

***

Вашето мнение: кажете кое ви харесва в това, че сте жена? Ако сте мъж – кое според вас трябва да радва жените затова, че са жени?

***

deni4ero която дудне защо й е кеф, че е жена

denia, която е не е нито доволна, нито недоволна от пола си

Креми споделя какво е направила с липсващото Адамово ребро

mikiblue казва за жената в себе си

Василена за свободата да избираш как именно да бъдеш себе си

Поли, която е открила специална връзка със специален човек

Петя Кирилова-Грейди, която пише за еманципацията по границите на сексизма

Eneya, която се дразни от стереотипите, но се радва, че я има

Liska, която освен, че може да надскочи яйчниците си, може да имитира оргазъм

Vera, която се забавлява като мъж за един ден

Виктория, която се чуди дали е добре да родиш момиче

Mama Memi, която може всичко

Мъжкото царство на Велян, който е доволен, че е мъж

24 responses to “Женско царство: кое ми харесва в това, че съм жена

 1. Страхотно! Направо ми обра точките!

 2. Ех, защо няма повече жени като теб, които да са доволни от това че са жени и още повече да се обърнат към (истинския) мъж за помощ, а не да ми се правят на оправни и че могат да постигнат чудеса сами. Да жените са тези които даряват живот, но пък мъжете са тези които дават възможността за това. Жените са по-силни по отношение на емоционални и отговорини неща, а мъжете от физическа гледна точка. За мен мъжа не може без жената и жената без мъжа. 🙂

 3. Pingback: О, неразумни и юроде! Поради що недоволстваш от това, че си жена?!?

 4. Pingback: хубавото на жената в мен « mikiblue

 5. Aко възпроизводствените възможности на организма от даден пол, са критерия за съвършенство на тялото – тогава кокошката би трябвало да бъде безусловно номинирана за тази позиция. Тя е способна да създаде поколение – без да е необходима помощта на миниатюрната порция чужда ДНК. Явлението е добре познато и описано като Факултативна Партеногенеза… Но дали в това се крие съвършенството?

 6. Pingback: Защо съм доволна, че съм жена « LetsGym

 7. Pingback: Женско царство: защо съм доволна, че съм жена « Openly Feminist

 8. миничка, не 🙂
  Въпреки че е очаквана първосигнална реакция на дитирамбите в чест на възпроизводствените възможности, които описах, наистина.
  Но – идеята беше всеки да опише своите възприятия; това беше моето лично чудо и нещото, което не спира да ме радва и удивлява. В никой случай не е нужно да е нечий друг повод за радост 🙂

 9. Pingback: Съкровищата, вселената и всичко останало « полетът на костенурката

 10. Pingback: Защо се радвам, че съм жена? « Кутията за всичко

 11. Какво пък и аз се разписах. :0

 12. за една жена няма нищо по-уникално на този свят от дарбата й да имитира оргазъм, знам аз.

 13. Невероятна си! Винаги е интересно човек да се намира около теб 🙂

 14. А, мерси…
  Имитации друг път.
  Но това е интересна дискусия.
  Кой защо го прави? Колко често му се е случвало? И някога хващали ли са го? (май не съм чула за такова нещо досега, аз поне)

 15. е, срам за актрисата, ако я хванат. виж, на актьора му личи, ако е бил хващан, виж текста :)))

 16. да доста ще е тъпо да хванеш актрисата в издънка, а на акртьора … поне аз съм имал случай в който мъжа да ми се налага да имитирам.

 17. Pingback: Женско царство: доволна съм, че съм жена, защото « Под дъгата

 18. Въх…
  Защо пък срам за актрисата?
  На мен ми е интересно „Защо жените се преструват, че получават оргазъм?“, пък тук ми приказват за срам. Ц, ц, ц. 🙂

 19. Съгласна съм с Eneya – какъв е поводът за гордост да имитираш оргазъм? По-скоро трагично ми се струва.

 20. Pingback: Makes me wanna scream « Муша-Буша в пространството

 21. Pingback: (Ре)продуктивен диалог « Openly Feminist

 22. Pingback: Защото тя е доволна, че е жена « Писателският блог на Тишо

 23. Не си ме канила, но да река – защото майчинството лекува самотата и досадата да бъдеш себе си. Детето е толкова осезаемо част от теб, че майчинството може да мине за социално приемлива шизофрения 🙂 Шегата настрана, но мисля, че в онова „ние“, което отнася толкова подигравки през първите месеци (ние спахме, а после се разходихме) има важна психологическа истина; границите на егото са отнесени, вече не живеем в единствено число, смъртта вече не е толкова страшна.

 24. аз като жена съм напълно съгласна с прочетеното. определено съм имала моменти, в които съм проклинала факта, че съм жена- веднъж в месеца :D, но никога дори не ми е минавало през ума да съжаля, че съм се родила жена. ние сме изключително борбени, винаги защитаваме, това което обичаме, силни характери сме, нищо че ни липсва физическа сила. просто е супер да си жена!!!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s