„Кърмещото се бебе-кукла“

Нуждаят ли се децата ни от специални кукли, които да кърмят, за да възпитаме в тях култура на кърмене? Малките, растящи в среда, в която виждат кърмещи се бебета, по принцип си играят на кърмене с всякакви кукли, камиончета и прочее. Госпожичка ми е предлагала като по-малка дори да накърмя котенцата на котката 🙂 видово-спецификата на кърменето много-много не ги вълнува, просто кърменето им се струва толкова естествено…

Но щом има толкова кукли-бебета, продаващи се задължително с шишета и биберони, дали пък не е необходим противовес от кърмеща се кукла, с която да играят децата ни и да свикват с тази мисъл наистина, особено ако около тях няма *живи* кърмещи се бебета?

Ако искате, да разберем заедно – ударете рамо, като кликнете на този линк и въведете мейл/споделите линка – това е състезание, в което наградата е тази кукла-бебе. Ако съм в топ 5 на събралите гласове, една такава кърмеща се кукла ще дойде при мен, а после двете с Госпожичка (7,5г) ще споделим опит и мнение по въпроса в блога.

Не сме много сигурни как действа набирането на точки 😀 но, цитирам Пипилота Ментолка, „Емпирично стигнах до заключението, че в класацията, срещу името ти от знака за фейсбук и туитър се отварят линкове за конкурса, които съответно share-нах и retweet-нах и ти докарах точки.“, аналогично за YouTube, както и Бебезона.бг „Всеки, който се регистрира за участие в конкурса през линка на Бу й носи 10 точки.“

Благодаря на всички във Фейсбук страницата на Царството, които удрят рамо или просто са там 🙂

В YouTube качих и 2 клипа за целите на състезанието (които мисля после да сваля/променя), но моля отбележете дремещия талант в мен!

Междувременно, докато тече състезанието, ще се радвам да споделите какво мислите по въпроса за куклите с шишета и биберони, които се продават във всеки магазин за играчки – както и дали вашето дете си играе на кърмене, или пък предпочита да ползва шишетата, а може би и двете?

6 responses to “„Кърмещото се бебе-кукла“

 1. Лина Иванова

  С кукли не си играят, а с плюшени животни – носят ги в слинг 🙂 И понякога се „кърмят“ един друг. Момчета са. Да, знам, че звучи извратено. Детски работи, не им се меся.

 2. малкото Ани

  Моя син не кърми,което отчасти ме радва.За сметка на това храни крокодила с помпата ми за кърма(вече я използваме за игра) и после ми я носи да я напълня.Гърдите ми са свещена зона и са само за него.
  Относно играчките с биберони-гадни са ми.За близо 14 години работа до щанд за детски играчки съм си направила доста изводи,пък и повечето от клиентите бяха общи и ги познавам.Забелязах(е,има и изключения),че кърмените деца се насочват към плюш;или ако е кукла-тя държи бебето в ръце,вместо кукла с биберон;пластмасово животно,което носи бебетата на гърба си…играчки изразяващи повече чувства.
  Когато ходим на гости и синчето види биберон,ръси с него над чинията(наужким разбира се)-явно си мисли че това шише е за подправки…

 3. Аз лично не бих купила такава кукла на дъщеря си. Не я намирам нито за любипитна, нито за възпитаваща куптурата на кърменето.

 4. Бу, напред си:
  1. ambersmumma 1677 Points
  2. t_ruseva 714 Points
  3. Nicolarghhh 605 Points

  хайде, скоро коментари на куклата 🙂

 5. Pingback: “Кърмещото се бебе-кукла” | Bulgarian Blog

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s