Преброяване на населението: резултатите

Около 1/3 от обичайния дневен брой посетители на блога взеха участие в преброяването на населението, което тече около 2 седмици – около 300 човека (Царството се посещава всеки ден от между 800 и 1,100 човека средно, включително в периодите, когато не съм поствала от известно време). Вижте по-долу как изглежда всичко в проценти.

Най-голямата част от посетителите на блога са майки; доста сериозен процент все още не са родители, което радва окото, защото значи, че им е интересно тук. Бащите са скромни 4%.

Преобладават съзнателните люде на възраст 25-35, следвани от отговорните възрастни между 35 и 45 (Божичко, аз наистина списвам блог за големи хора, това трябва да значи нещо!), но отново приятната изненада е, че тук четат и много хора под 25 години, цели 23%.

45% имат 1 дете, 32% са с 2 деца, а същите 18%, които са казали, че не са нито майка, нито баща, нямат нито едно дете (изненада!)

Учудващо голям брой от четящите тук живеят в София, не очаквах такъв голям процент. Областните градове едва ги следват със скромни 32%, живеещите на село са под 1%, но пък имаме 13%, които влизат тук от чужбина, което трябва да е добро.

Не твърде учудващо в почти 2/3 от семействата основните грижи за децата се падат на майките, следвани по петите с 34% равно разпределено отглеждане между двамата родители (наистина ли е така?) Имаме едни 6%, в които всеки се гледа сам и предполагам, че това са семейства с поотраснали деца, както и смущаващо нисък <1% бащи, които основно са поели грижите за децата.

Почти 60% казват, че решенията относно децата взимат задължително заедно с другия родител, което предполага все пак по-голяма ангажираност от страна на татковците. 27% честно си казват, че повечето неща решават сами. 7% взимат решенията както дойде, основно разчитайки на хвърляне на боб 😆

38% получават информация за кърмене и родителство от интернет, съпоставено едва с 5%, които се обръщат към личния си лекар или друг здравен работник. 30% любезно посочват блога като източник на информация (благодаря ви, надявам се да е наистина така!), 14% прибягват до книги и списания, а от 2% „друго“ почти всички са „Ла Лече Лига“ и „ЛЛЛ срещи“, което супермного ме радва 😀 Много е готино човек да види плодовете от доброволческия си труд.

Повечето хора са доволни от текущото съотношение на публикациите в блога, въпреки че има доста гласове в полза на това последните да са по-начесто. 3% искат „друго“, сред което – захранване, отбиване, както и acid jazz, Формула 1 и triphop. Хм.

75% от гласувалите са почитатели и на Фейсбук страницата на Царството, където понякога на стената говорим за разни неща, а друг път не се случва нищо особено, но се надявам пак да е приятно.

Почти 70% влизат в блога редовно (ура!) Надявам се и 19-те процента, които са тук по партийна препоръка, да посещават често блога, за да не изостават с партийните поръчения.

Струва ли ви се, че пропуснах някой особено важен въпрос в горните анкети?

Може би е добре да кажа как гласувах аз в тях 🙂 Аз съм майка, имам 2 деца и съм съзнателен възрастен; живея в областен град; ежедневните решения за децата взимам самостоятелно, за по-големите решаваме заедно с баща им, но понякога споря и налагам моето мнение, ако смятам, че съм особено права; грижите за децата у нас поемам основно аз в бебешко-детската възраст, но се стремим съзнателно баща им да се включва активно във всяка дейност, в която сме взаимозаменими; съотношението на материали в блога ми допада, но планирам да има малко повече неща за кърмене, следвано от родителство и нещата от живота (последните две напоследък ми се сливат); информация за кърмене и родителство си набавям основно по интернет от чуждоезични източници, следвано от чуждоезични книги; тук съм по партийна препоръка и съм фен на Фейсбук страницата (че даже и администратор). Това е всичко, приятели!

2 responses to “Преброяване на населението: резултатите

  1. Добре де, как успя и от статистиката да спретнеш забавно четиво!?! Ах, тии…

  2. Pingback: 2011 в цифри « Царството на Бу

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s