Бебешка шапка за дискретно кърмене

гостува ми Бумеранг

Всички сме съгласни, че щом възрастните не се крият у дома си, за да ядат, няма причина малките да го правят (основно човешко право е да мушнеш нещо набързо навън, за да можеш да продължиш да правиш каквото си правиш!)

Но! За тези свръхпуритани, които се смущават от мисълта, че жените имат (шепнешком) гърди и тези гърди имат (шепнешком) зърна, а от тези (шепнешком) зърна бебетата сучат, имам приятна изненада! Вече няма да се налага да се сблъсквате с ужасяващата мисъл, че женските (шепнешком) гърди могат да се използват по предназначението, отредено от природата след появата на бебето на бял свят! Сега за всички кърмещи майки има нещо, което да прикрие деянията им от зорък поглед:

Случвало ли ви се е някога някой да се смути от факта, че кърмите навън? На мен лично не, защото всъщност не ме вълнува дали някой ще се смути, че детето ми е гладно, защото повечето хора или наистина не се интересуват кой какво прави, и защото болшинството гледат положително на кърменето на публично място. Знам обаче, че има притеснителни жени, на които им се струва, че всички ги гледат и обсъждат, като кърмят навън.

За всички вас, ако някога ви се е случвало – ето чудесна идея за пресичане на смущението на околните – то преминава на едно изцяло ново ниво и на никого няма вече да му пука, че кърмите, като види шапката 😆

Благодарение на чудесната ми приятелка Бумеранг, която познавате от Бг-мамма, и която самоотвержено хвана куката и бързо оплете шапката за дискретно кърмене, можете да се възползвате от идеята. Как се прави:

Бумеранг казва, че шапката се плете много лесно и й вярвам, предвид скоростта, с която я направи. Каза още, че може се плете с нисък или висок пълнеж. Не знам какво означава това, затова докато тя има възможност да опише с прости думи, разбираеми за владеещите куките как се плете тази дискретна шапка, намерих обяснение, вярно, за плетене на калъфче за телефон, но сигурно може да се пригоди.

В интеренет щъкат няколко схеми за плетене на подобни бебешки шапки, но ми се виждат излишно усложнени – с набори, наддавания, донаплетен ластик и т.н. А една такава шапка трябва да е максимално лесна и проста, за да може всеки желаещ да си направи или да намери (като мен) кой може да му я направи, ако не може сам.

Сега, с новата шапка, с която сте сигурни, че нищо смущаващо не се вижда и няма опасност някой притеснен за високия морал пуритан да се стресне, нищо не може да застане между вас и спокойното дискретно кърмене навън!

Ако решите да оплетете такава детска шапка за дискретно кърмене, много ще се радвам да пишете в коментарите и да я покажете!

8 responses to “Бебешка шапка за дискретно кърмене

 1. Хе, хе, веселка идея. Макар никак да не разбирам защо трябва да се налага да се ползва такова нещо. Не кърмих моите деца (защо е тема за дълъг разговор) но няма да се уморя да повтарям, че няма нищо, нищо по-красиво и умиляващо от гледката на кърмеща жена. Много ме радват жените, които кротко поседнали на пейка някъде кърмят детето си. Като се замисля май само по пейки съм виждала кърмещи жени.
  О, и поздравления за „печата“ върху снимките. 🙂

 2. ееех, мноого драго ми стана 🙂 като видях тази чудно хубава шапка 🙂 даже ми се прииска да имам близнаци, и да ги кърмя с двете шапки. Страхотно БУ!

 3. Наталия, не, че ‘трябва’, разбира се 🙂 Затова и споменах, че аз лично никога не съм се сблъсквала с неразбиране или неодобрение – българите гледат много нормално на кърменето в повечето случаи.
  Но понякога, само понякога, в някои хора (единици макар) се прокрадва, изглежда, свръхморализаторска нотка, която казва, че навън не е прилично да се кърми (а да се яде баничка може ли?), или пък – се стряскат от мисълта, че към гърдата върви прикачено бебе (но гърди, рекламиращи алкохол, ваканции или пържоли, не притесняват никого, изглежда).
  Затова и такава шапка-закачка.

 4. Според мен същите тези свръхморализатори, които се възмущават на кърменето на обществено място, първи дотърчават когато стане дума не за женски гърди, а за една друга част от женската анатомия. И то, дотърчават, не за да се възмущават, ако става ясно какво се опитвам да кажа.
  Ако можех да кърмя децата си, последното нещо, което би ме притеснило е дали някой се възмущава от това кога и къде ги кърмя. Кърмачките трябва да бъдат непукисти, защото без значение, кой какво си мисли, те правят най-доброто за децата си. 😉

 5. Страхотно! Започвайте серийно производство, искам да стана дистрибутор 🙂

 6. Нали! 🙂 Има нужда от такива шапки! 😆 Закачки.

 7. Много хубава идея, аз винаги съм се притеснявала да кърмя навън, в парка на някоя пейка, защото винаги има хора, които едва ли не те сочат с пръст и се възмущават. Една такава шапчица наистина може да помогне много и да преодолея този срам. Ако може някой да опише как точно се прави за да мога да се сдобия с подобно нещо. Благодаря предварително. 🙂

 8. Ха-ха, а за кърмещите пораснали кърмачета (там вече обираме доста възмутени погледи), може да предложите идея за елече..примерно :), защото детето ми обикновено стои право, сучейки 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s