Аз оказвам влияние

За втора година празнувам денят на сертифицираните консултанти по лактация към международния борд – IBCLC. Аз съм един от тези международно сертифицирани консултанти, IBCLC. Това значи, че съм се явила на изпит, на който съм показала на международно професионално ниво, че имам нужните знания и умения, за да мога ефективно и ефикасно да помагам на майките да кърмят бебетата си. Сертифицираният от международния борд консултант по лактация е единственият международно признат здравен професионалист, който специализира в грижи за лактацията.

Всичко това аз правех и преди изпита през 2010, правя и сега, вече над 8 години в ролята си на международно акредитиран Ла Лече Лига Лидер – знанията ми за IBCLC изпита са 95% благодарение на ЛЛЛ и на работата ми с майки като Лидер (благодаря, Ла Лече!)

Редовно майки ме търсят по различни канали за информация и помощ за кърмене. Търсят ме и медицински работници – и това е добре, защото в именно такова сътрудничество между всички, заети в сферата на майчиното и детското здравеопазване, майките и бебетата им получават възможно най-пълна и задълбочена грижа, внимание и подкрепа, от които се нуждаят в първите дни и седмици. Един от родилните домове в града сложи в ресурсите и услугите на уебсайта си името ми с обяснение, че при нужда майките в родилния дом могат да ме търсят за частна консултация. Признавам, че е приятно да те забележат, че оказваш влияние и да ти се доверят.

На редовните местни срещи в Пловдив майките имат възможност да зададат въпросите си за кърмене и там също се опитвам да съм максимално полезна. Хубаво е, когато после тези майки дойдат и на ЛЛЛ срещи, с бебетата си, с приятелки, и на свой ред помагат на други майки да постигнат целите си в кърменето.

Виждам как се развива и еволюира разбирането за кърменето и за родителстването в България в последните вече над осем години и – малко тщеславно, но какво пък – ми е адски приятно да знам, че съм част от тази промяна.

Всяка подкрепа, всяка окуражителна дума, всеки жест в труден момент могат да помогнат на майката, която среща проблеми с кърменето си. Всеки може да подкрепи и всеки може да окаже влияние, без да е IBCLC или ЛЛЛ Лидер. Добре е, когато знам, че и аз оказвам влияние.

Честит ден на IBCLC 🙂

One response to “Аз оказвам влияние

  1. Ти си страхотна! Благодаря ти от сърце!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s