Галерия

Истината за бебешките пюрета – какво има в бурканчетата

Интересна статия за готовите бебешки храни. Тези от вас, които са били на лекцията ми за бебешкото хранене, са виждали и примери от продаваните тук каши и пюрета и съставките им.

ЗА БЛИЗНАЦИТЕ

Една изключително интересна статия за бебешките пюрета от сайта The Alpha Parent , която ще накара много родители да се замислят съвсем сериозно с какво храним децата си. Дължим превода на Милена Чолакова, Мартина Найденова, Милена Недялкова, Нели Атанасова, Ели Христова, Миряна Машева, Деница Косева – няколко майки, които се обединиха, за да помогнат на „За близнаците“ тази публикация да стане реалност и на български. А ако след като я прочетете си помислите, че статията засяга само чужбинските пюрета и храни и у нас положението е по-различно, разгледайте внимателно етикетите на бебешките храни в магазините и хпочетете и статията “ Българските бебешки пюрета – с какво храним децата си“ за това, което се прадлага на българския пазар като храна за бебетата. Приятно четене!

Истината за бебешките пюрета – какво има в бурканчетата

The Alpha Parent

До момента, в който навършат 1 годинка, бебетата в Америка са изяли средно 600 бурканчета…

View original post 7 748 more words

One response to “Истината за бебешките пюрета – какво има в бурканчетата

  1. Моите деца са отвъд възрастта на пюретата, които нямаха щастието да опитат, защото ядяха домашно приготвена храна. А обяснението на приятелки, че купуват пюрета, скъпи пюрета, защото, видите ли, в тях зеленчуците, плодовете и месата са подбрани, еко, био и незнамощекакви, а аз с моя пестициден морков от пазара им вредя, винаги са ме разсмивали. Но ако хората не искаха да вярват в приказки, нямаше да има реклами, нали, а козметичната индустрия нямаше да измисли крем против бръчки .
    Но аз поотношение на детските кухни винаги съм била скептична, така че не съм критерий.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s