Галерия

Поема за майката

Август! Август е онзи специален месец, в който вече 11 години отбелязвам ССК – Световната седмица на кърменето, заедно с приятели, познати и непознати, хора, които подкрепят кърменето.

Специален, защото въпреки че целогодишно работя, за да помогна на майките да постигат целите си в кърменето, каквито и да са те – дали искат да кърмят 6 седмици, 10 месеца или 3 години – през август имаме възможността да привлечем и обществото да отбележи ССК и да честваме заедно нормалното хранене на бебетата.

Обичайно отбелязваме ССК и август с разнообразни прояви, насочени не само към майките, а и към бащите, бабите, дядовците, здравните работници – срещи, лекции, онлайн презентации, тази година и с първа по рода си онлайн изложба на кърмачески снимки

А аз за първи път от 11 години не съм на мястото на събитията, не участвам пряко, не водя Ла Лече Лига кърмаческа среща в Пловдив. Участвам, разбира се, дистанционно – ако не сте досега, посетете FB стената на ЛЛЛБГ, където се вихрих активно. Но не е съвсем същото… признавам си, липсва ми!

Затова вероятно ще започна да водя виртуални Ла Лече Лига срещи – част от планиран нов проект на ЛЛЛ България в помощ на всички бъдещи и настоящи кърмещи майки, които нямат възможност да посетят живи ЛЛЛ срещи (които – честна дума! – са чудесни и много, много помагат за успешно кърмене). Обещайте да ‘дойдете’ на тях 🙂

А вас черпя с една поема от Пола Йънт. Поема, която ще разберат всички настоящи [не само кърмещи] майки 🙂 защото вие сте слънцето, луната, земята и всичкото за вашето бебе.

2-2-d0bcd0b0d180d0b8d18f5

Честит август – надявам се, ССК’14 да е достигнала и до вас и да ви е харесала, да сте се включили пряко или косвено, за да помогнете на свой ред повече майки да се чувстват подкрепени в избора си.

На снимката са Мария+Явор, а фотограф е нежната и едновременно, корава Изи от Mingle-mangle Photojumble, която твори, снима, шие, пише и отглежда деца с хъс и сърце.

 

Реклама

One response to “Поема за майката

  1. Много ми харесва. впечатлен съм. Надявам се да попадам все по-често на такива поеми!! Успех!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s