Коледен календар v.5.6

За мой срам, последно съм публикувала преди година. Все си обещавам да седна и да отделя време, да напиша всичко, което планирам, и накрая се оказва, че пиша от коледен календар до коледен календар.

Някои неща се превърнаха в коледна традиция в нашата къща. Едно от тях стана коледният календар – 24 дена обратно броене до Коледа.

Всеки ден в календара има нещо за правене. Не мислете за нищо грандиозно, не само ходя на работа и нямам много време през седмицата, но и просто… ме мързи. Това е, казах го. Затова в календара слагам разнообразни задачи, като писане на писмо до дядо Коледа, гледане на коледен филм, вечер за разкрасяване и прочее неща, които се събират в малкото време, което остава между прибиране от  училище и лягане. През уикендите и в петък гледам да сложа по-времеемките задачи, а през седмицата бързи и лесни.

За някои от нещата за правене получавам постоянна заявка; други не са толкова популярни, но хей, и моето удобство е важно. Понякога, като видят, че правя календара за декември, получавам нови заявки. „Може ли да пише да си направим светлини в буркан?“, ме пита ентусиазирано Годпожичка. Ммм, може, но дали искам, това е друга работа. Защото разбира се, дреболии като набавяне на материали, намиране на правилната изработка, координация, а в случая на Ръкавичка, помощ за правене, остават за мен. Та, ще видим относно тези буркани.

След няколко години различни експерименти, тази година се спрях отново на лесен за изработка календар (дали ви казах, че ме домързява?) от хартиени къщички. Шаблона принтирах от сайта на Крокотак и го увеличих, защото готовата къщичка ми дребнееше. Всичко, което трябва да се направи, е да се изреже, няма лепене. Имах цветна хартия, затова къщичките са цветни, но ако децата искат да оцветяват, може би принтиране на бяла хартия ще е по-удачно. У дома ентусиазмът за оцветяване трая къщичка и половина…

Нанизани на светлинна верига, се получиха много приятни – едно малко коледно село от хартия. За съжаление е по-ефектно на тъмно, което малко пречи на неща като, ъ, всичко, което правим, докато сме будни, но няма пълно щастие. Заема място и още не съм измислила къде да го наредя, за да могат да се вадят задачите, да се вижда, но да не се пречка. Още не съм добавила задачи за деня, нито съм ги измислила в кой ден кое да се падне всъщност, но мисля да ги залепя отдолу, за да не се налага отваряне на къщичката.

Вижте ги:

_20161130_225541

dsc_2449

dsc_2447

_20161130_225436

Реклама

2 responses to “Коледен календар v.5.6

  1. Страхотен календар, използвах го за вдъхновение и тази година за първи път успях и аз да направя такъв. Чудесен е!

  2. Това е блог за кърмене, родителство и нещата от живота!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s