Открива се Световната седмица на кърменето

…и у нас 😀

Това е най-мащабното честване на ССК в България 🙂 Като един от основните организатори и участници от името на Ла Лече Лига съм много щастлива, че това се случва.

Днес на пресконференция в София прес се открива официално честването на Световната седмица на кърменето в България, където на медиите ще се оповести програмата.

9 града (Варна, София, Пловдив, Русе, Стара Загора, Плевен, Враца, Габрово, Свищов и Бургас) вземат участие с различни инициативи в различни дни на седмиците – със страхотното участие на много ентусиазирани майки от Бг-мамма, както и обединените усилия на различни правителствени и неправителствени организации.

Много фирми се интересуват от Седмицата на кърменето и предлагат помощ и подкрепа под различна форма. Някои предлагат награди, а други – с друг вид подкрепа, както New Media, които предложиха да въртят клипа за кърмене ‘Най-нежното нещо’ по всичките си монитори в много магазини в страната и така станаха неочакван, но много приятен медиен партньор. Az-jenata също се включва в ССК инициативата.

И градските общини удрят рамо 🙂 Община Габрово ще показва клипа на видеостената в центъра на града, други общини помагат пряко и косвено за осъществяване на някои от ССК инициативите.

Разпостраняват се много и различни брошури по болници, педиатрични кабинети и детски магазини, които се надяваме да достигнат най-малкото до жените, на които им предстои да станат майки в периода 1-7 август, а дано и повече.

Много различни медии отразяват Седмицата – през медийните партньори до ежедневници и седмичници, телевизии и радиостанции, които ще показват/пишат/излъчват новини за ССК и инициативите.

Чудесно се получава 😀 Надявам се кампаниите за Седмицата на кърменето да стигнат до много родители и семейства и да помогнат за по-добро разбиране и подкрепа на кърменето тук.

3 responses to “Открива се Световната седмица на кърменето

  1. Уф, ха дано! Много се вълнувам и аз, за пръв път не съм в Бг за старта на събитията, но тръпката е не по-малка, пък и ще се включа по средата. Много съм горда от какво тръгна българският лактивизъм и колко по-големи са вече нещата.

  2. Pingback: Cookies » Blog Archive » Световна седмица на кърменето 2008

Вашият коментар