На всеки депутат – по Ин виво!

След невероятно непристойните и унизителни подмятания от депутати и депутатки към жените, борещи се за ин витро фонд, включващи предложения да им направят бебета „ин виво“, вместо „ин витро“, в парламентарните среди натъпи малък хаос.

Оказва се, че никой от присъстващите там ни чул, ни видял, ни разбрал – всички до един са безкрайно изненадани от случилото се. Всички са седяли надалеч – така като чета и слушам, разбирам, че момичетата, към които са били подхвърляни грозните реплики, са седяли в единия край на масата, а всички депутати – в другия, далеч от мястото на събитието и затова – нищо не са разбрали… Обвиняват жените от пациентските организации – „Като са ви казали така, посочете кой е!“ А те не могат да ги разпознаят – видели са ги за пръв път, разплакали са се, чувствали са се безкрайно обидени и унизени – и наистина, представете си само ситуацията: с години се бориш да имаш дете, сълзи, надежди, разочарования… и изведнъж някакъв простак ти предлага вместо да се мъчиш, да вземе да те оплоди.

Бре майка, как умно го измисли! Стотици хиляди хора по света всеки ден се борят с проблемите си с безплодие и се мъчат с някакви си асистирани репродукции. А само трябвало да дойдат в нашия парламент…

Е, след като се чу предположение, че името на въпросния депутат е Симеон Василев, председателят на здравната комисия Борислав Китов във възмущението си заяви, че ще изнесе целият запис от въпросната среща – нередактиран вариант. Чудесно – в опитите си да изгазят от калта, ще покажат кой е бил наистина. Въпреки това, обаче, цялата работа пак е ‘мижи да те лажем’.

Те не били подхвърляли реплики към жените от пациентските организации – те се били шегували помежду си. Сигурно един на друг са си предлагали ин виво? Един не чул, друг не видял, а третият се пошегувал между другото с колегата си „ти добре си се справил ин виво, сега какво тук ин витро… Дай да приключваме“. Д-р Емил Константинов е казал горното на депутат Великов, според информация на агенция Фокус.

Жените обаче казват друго – и няма причина да се съмняваме в тях. Никой нормален човек, преминаващ през такъв ад да се сдобие с дете, не би се подложил на допълнително унижение с подобни измислици. Уверена съм, че каквито и шеги и закачки да са хвърчали относно това, кой какви сексуални умения може да преложи измежду депутатите, то не е било насочено помежду им. А може би трябва.

Вижте тук записът от 4.12. с „Колегите се шегуват с ин виво-ин витро и аз съм съгласен с тях“, както и коментарите от депутати.

47 responses to “На всеки депутат – по Ин виво!

  1. Добре бе мам** му, къде са били мъжете на тия жени, щом пробват от години, значи са омъжени жени….. тия ДУПЕтати защо не са изяли шамарите??

    Въпреки че съчувствам на тези двойки, статистиката отново е измислена…250 000 двойки, айде бе! Това са половин милион, демек всяка втора-трета двойка, това е НЕВЯРНО.

  2. Всяка шеста двойка, Драго.
    Не е измислена, колкото и да не ти се вярва. Такава е както родната, така и световната статистика.
    Около 90% от тези двойки могат да постигнат успех с различно лечение, включително ин витро.
    Това, че едно семейство има деца, не значи, че тези деца са били безпроблемно и лесно заченати 🙂

  3. Емил Константинов Георгиев. По професия лекар, избран в Монтана, член на Коалиция за България.

    Колкото грозна е репликата, 2 пъти по грозно е мълчанието, увъртането и лъгането от замесените „народни представители“. Аз пък категорично заставам зад позицията „имго набия“.

  4. Пф, къде ми е тирето? Неграмотник 🙂

  5. абе гледали ли сте children of men там хората съвсем са загубили репродуктивни способности и си мисля че това наистина е възможно с тия изкуствени заплождания – ако всяко така заченато дете унаследява проблемите на родителите си тогава проблема ще става по-голям

  6. Малко ми напомня на репликата на Орешарски за учителската стачка (ако си спомняте „седянката“).
    Ужасно е, тия т.н. „депутати“ изобщо нямат представа колко е тежко за тези семейства, как се отразява на психиката, на начина на живот, на личното изживяване, когато опита за ин витро е неуспешен, как се отразява хормоноалното лечение на организма на тези жени и изобщо…
    Бе как ще се поставят на мястото на някой, като са загубили всякаква представа какъв е света около тях.

  7. 4е за кво ви е тва изкуствено оплождане да саздавате изкуствени деца ли!????! дано депутатите наистина него разрешат!

  8. МЪЖката простотия може да бъде безкрайна като Вселената. Депутатската двойно.

  9. @Mertol
    Гледала съм го… то всъщност не знам какъв е проблема изобщо човечеството да се размножава изкуствено, след като подменянето на грозни части от тялото с изкуствени стана начин на мислене на цяло поколение.

    Проблемите с репродукцията не идват от кофти наследени гени, иначе тези хора, дето не могат да имат деца, изобщо нямаше да са се родили. Инвитро има от 30-тина години (май).
    Проблемите идват от кофти начин на живот – гадна околна среда, стрес, нелекувани навреме заболявания и късно раждане (поради което влиянието на всички тези фактори става по-силно).
    И като се замислиш… този кофти начин на живот ни е подарък от същите тези парламентарни кретени. Могат поне да се държат прилично – и без това няма опашка ентусиасти да създават живот в свят, в който човешкия живот няма никаква стойност.

  10. Честно казано тази статистика въобще не е измислена и фалшива. Смея да си мисля, че даже е донякъде занижена, било поради неудобство, било поради ред други фактори. Просто нямам думи от това изказване… за пореден път ни доказват, че не живеем в нормална държава и ни управляват най-големите простаци, които сме можели да си изберем. Докато навсякъде по света хората подпомагат тези семейства по всеки един възможен начин, то тук нашите умници гледат да ни затрият още по-бързо и да увеличат още повече отрицателният прираст. Е, ако не друго поне измислиха лечение за безплодието чисто по балкански… пък в крайна сметка наистина защо не им ударим на тези депутати по едно „ин виво“… ама без вазелин.

  11. Аз се лекувах 7 години от стерилитет, слава богу след две операции забременях „ин виво“ от мъжа си, обаче първото бебе го загубихме в осмия месец и после, когато забременях отново лежах 8 месеца в болница за задържане и най-накрая се сдобих с чудесно дете. Само че това се случи в периода 1987 – 1994 г – тогава всичко беше безплатно, имаше в Пловдив специализирана клиника по стерилитет в която работеха перфектни специалисти. Ако трябваше сега да се лекувам – просто абсурд – нямаше да ни стигнат парите до една трета от периода, в който успяхме да се преборим с проблема. Да не говорим че едва ли ще има клинична пътека по която да лежа цялата бременност в болницата.
    Снощи обаче чух нещо друго – че жените се принуждават да даряват яйцеклетки за да си платят инвитрото? Това е просто ужасно, защото каква е гаранцията че после няма да се срещнат брат със сестра и да се оженят, а после – бебета с недъзи. Как би могло да се предотврати такова нещо?

  12. Деси Илиева

    Нямам думи…. едва ли някой може да разбере мъката на тези двойки…колко надежди, колко мечти и накрая…колко много сълзи. А един избран именно от някоя от тези двойки, НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ „благодари“ по най-добрия начин на тези, които осигуряват хляба му…

  13. Аз днес си разпечатах един лист със следния текст:

    „Тъпи добичета в НС, които си въобразяват че са елитни жребци за разплод, се смеят в лицето на народа! Стига!!!“

    и друг:

    „Български мъже, ако ще търпите простаците в парламента да се гаврят с жените ви, вероятно сте по-големи п…ки и от тях!“

    Чудя се с кой от двата да си декорирам колата утре, с която ще прекарам няколко часа в задръстванията на София. Може би и с двата.
    Признавам, че са доста груби и крайни, изобщо не в моя стил при това. Но не виждам защо да се церемоня с индивиди, за които няма нищо свято. 😦

  14. Към №7 : Ти тъп ли си, бе „мъж“? Изкуственото оплождане не прави изкуствени деца! Ти да не мислиш, че са от пластмаса?!? Просто истински сперматозоиди от истински мъже се вкарват в истинска яйцеклетка от истинска жена! Баси тъпия!!! Еяй такъв като тебе е и онзи тъп депутат!!!

  15. Ne znam kak da zapochna no i dori i fakta che se sheguvali pomejdu si razbirame kolko gi valnuva naroda ili durjavnite raboti che daje im ostava vreme da se sheguvat.A ti s izkustvenite deca „moli se da ne ti se slu4i na teb za da osuznaesh za kakvo ide re4“

  16. Нямам думи.
    Тези хора минават всяка граница.

  17. Evala,mn dobre izmislena statiika. Humora e nai dobroto orujie

  18. докато само се говори така ще бьде всички тия гадни копелета трябва да бьдат разстреляни за да знаят че ние сме ги изпратили там да се грижат за нашите интереси а не да се гушут смьрт

  19. По-голям цинизъм не може да се очаква от българските дупетати, пардон депутати. Кой казал – казал, а тия дето ни чули, ни видяли, как пък ще са чули и видяли. Те освен заплати и депутатски кюфтета, нищо друго не са видяли.
    Срам и позор за този български лекар и български депутат дето се е клел да помага на болните, а не да им се присмива и дето се е клел пред цяла България да служи на избирателите си! Дали пък сред неговите избиратели няма и такива, които желаят да си родят деца и да станат родители; да бъдат щастливи като всички останали люде, които с радост отглеждат своите отрочета и виждат в тях своите мечти, надежди и своето бъдеще?
    И нека да си припомним как започва романът „Анна Каренина“ на Лев Н. Толстой: „Всички щастливи семейства си приличат, всяко нещастно семейство е нещастно по своему.“
    Защо българските депутати си позволяват да се надсмиват на нещастните двойки, които полагат неимоверни усилия, за да станат родители?
    Този „велик“ наш доктор-депутат Емил Константинов, който най-безцеремонно се е изгаврил с нещастните жени, които искат само да бъдат МАЙКИ, има ли деца? Преди да изрече скверните думи, не му ли мина през ума, че някое от децата му след време ще се изправи пред същия този проблем и някой друг такъв простак като него ще се изсмее в очите му и ще каже: „Като не можеш ин витро, дай аз ще ти направя ин виво“?
    Ин виво на всички тия тъпи магарета, дето ги избираме и дето ги търпим още в парламента.

  20. tezi tapanari si niamat i naprestava ot problemite na xorata.i nali postoiano si podlagat zadnizite na vsiakade i navseki samo da ostanat v t.nar. politika
    vobshe ne mogat da uchudat xorata s prostotiata si
    i tezi jeni da gi sadat za naneseni moralni sheti – v Balgaria v strastburg i..
    imeto im netriabva da e deputati a utrepki, fikalii i t.n.

  21. Mislia che vsichki vidiahme za poreden put kolko gi valnuva reprodukciata i tozi sluchai stradanieto na naroda tezi oiali se goveda v NS .. priemete go lichno … neka izhvurlim bokluka!

  22. Жената, към която е била репликата на този простак е замълчала, лочувствала се унизета и като всеки възпитан човек е онемяла.
    Представете си, че вместо това му беше ударила здрава плестница!!! Сега със сигурност щяхме да знаем кой е..

  23. А , бе ,тоя щедрия , дето толкова се раздава, я го вържете някъде за „Царя“да го „заредим“, че то с тая щедрост ще вземе да свърши „материала“…!

  24. Kakwo li oste trjabva da naprawjat tezi naschi ljubimi deputati za da projavim choweschki razum i da reagirame, kakto bi reagiral 4owek,koito ima dostoinstwo.Za galost kato nacia mai njamame dostoinstwo i silata da se protiwopostawim na glupostta i bezumieto.Vinagi sled podobna „izcepka“ wsichki pischem tuk.Nikoi obache ne minava pred narodnoto ni sabrabie da gi zapljue samo dori tezi naschi “ narodni ljubimci“.
    Kakwo tolkova ni uchudva povedenieto na sastestwa,koito sa zabravili otkade sa tragnali, koito giwejat w drugo izmerenie i dori ne si pomisljat/zastoto njama s kakwo da misljat/che ima hora,koito ne sa krali i njamat parite i privilegiite, ot koito se polzvat te. Edinstwenata makar i malka i kakto vigdame unizitelna nadegda ostava dargavata da pomogne.
    A kakwito sme si gi izbrali tezi dargavnici…tegko i gorko na dargavata i na nas…

  25. И защо ми се струва,че на Нинчето и се е искало да каже ПЕСТНИЦА… доста по-ефектно и ефективно!

  26. Ей, хора, вие нормални ли сте, бе?

    А, бе, толкова ли сте затъпели та не виждате, че комунистите крадат, ебат, убиват и се гаврят с цял един нещастен народ вече 64 (ШЕСТДЕСЕТ И ЧЕТИРИ) години, а вие се изненадвате, че един от тях иска да оплоди една нещастна българска жена?

    Че какво нередно виждате в това? Ами то за тях си е не само в реда на нещата, но те дори се и гордеят, че са предложили услугите си!…

    На всеки 4 години гласувате за тях, а после се възмущавате от тях!!!

    А защо не се възмутите от себе си, че сте си избрали такива простаци да ви управляват?

  27. Елена,
    учените отдавна доказаха, че Кръвосмешението е църковен, а не научен термин.

  28. Е Учителю, искаш може би да кажеш, че другите партии са по за свяст ли. Разните там СДС-ари, ДПС-ари и още който там свари – са се наредили на софрата, дебелеят с изсмуканото от нас и ни се смеят – защото си мислят, че могат да ни цоцат до безкрай. Не се опитвай да ги делиш на добри и лоши – за мен всички са еднакви, иначе нямаше да прикриват така виновния. Чудно ми е само, кога хората ще се усетят най-накрая да ги изритат всички такива търтеи от там. Не съм оптимист в този случай, сега имаха малко време и ще измислят 101 оправдания, помнете ми думата, че най-накрая ще изкарат жените виновни – видите ли те несправедливо са обвинили отрудените депутати в такава грозна постъпка. „Невинните“ народни избранници никога не биха си и помислили да се изгаврят така с хората които са им гласували доверие.

  29. Мисля, че много депутати биха се зарадвали някой да им направи IN VIVO. Соколов (момата), ония мазния педофил от Атака, Огнян Герджиков (дясната ръка на Симеон с всички движения, които изпълнява тази ръка) и т.н. А Катето Михайлова и Танчето Дончева колко биха се радвали да се намери някой …

  30. По-гнусно от изказването беше шикалкавенето на депутатите. Смешното е, че дори не са подозирали какви хора стоят срещу тях и каква сила иматда се организират и да не оставят случая да отмине просто ей така. Ако реагираме така за всяко своеволие на управляващите, проблемите в държавата щяха да значително по-малко, или поне щяха да се решават по-бързо. Момичетата от Зачатие и всички, които ги подкрериха показаха какво означава гражданско общество.

  31. Още ли има хора, за които не е ясно че ДПС, СДС (с всичките му издънки), АТАКА, БЗНС (с всички издънки), ГЕРБ, ЕВРОРОМА, КНСБ, ПОДКРЕПА, СИК, ВИС, НДСВ и другите знайни и незнайни крадци са създадени от БКП. Защо има хора, които смятат, че ДС просто е изчезнало заедно с оня селендур Тошо. Ако студентите (и въобще младите) не вземат нещата в свои ръце никога няма да се оправим. Какво стана в Румъния – истински (не режисиран) преврат. Много пред нас са сега. По добре късно от колкото никога.

  32. Нямам думи . Чудя се как в възможно !!

    П.С. Не е до партиите. До хората е !

  33. Pingback: Top Posts « WordPress.com

  34. @Учителю – само не ми стана ясно защо си мислиш, че Румънците са по-напред от нас ? Или, хайде, много по-напред … Това е доста глупаво твърдение … Така че при тях кървавият преврат да е свършил дотолкова работата, доколкото сега не ги крадат бивши комуняги, ама и това не е сигурно.

    По същество – Всички сме овце!

    Дори и да има кой да организира и да подеме лозунга на @bilkata колко ще се включат ? Колко ще предпочетат да зарежат работа и да отидат на протест ? Колко ще предпочетат не да си стоят на сухо в офиса, а да отидат в противното софийско време и да линчуват публично говедата ? Колко ще предпочетат вместо да си „цапат ръцете“ да си стоят у дома и да следят дистанцирано събитията, които касаят както техния живот, така и живота на децата им до десето коляно ?! Колко, след като почти 20 години никой нехае за туй що става в странта му, че 20 години неграмотни мутренски помияри го ебът, без извинение! Та дотам стигнахме, та и подписки в тяхна защита да списват …

    Па вие си дрънкайте …

  35. http://news.ibox.bg/news/id_463669296

    Комисията по здравеопазване се извини за репликата…все още без да посочва категорично виновен и да наказва.

  36. ВИШ КАКВО БЕ НЕЩАСТНИК ЗАЩО НЕ ДОИДЕШ В ИСПАНИЯ СЪС СЕМЕИСТВО ТИ ДА ТИ ГО НАФАРФОРА ЖЕНА ТИ ДА ГО ОТНЕСЕ ОТ ЗАД А ДЪЩЕРИ ТИ ДА ГО ДУХАТ ЗА ДА РАЗБЕЗЕШ КАКВО Е IN VIVO МАНАФ ДОЛЕН ЗАПОВИАДАИ МАНАФ ДОЛЕН

  37. Слави, смени си лайняните сценаристи или се кандидатирай за депутат!

    Скъпи Слави,

    Избирам откритото писмо, защото в последните няколко години твоите сценаристи се упражняват с променлив успех върху мен и „Гергьовден” и неизменно в мое отсъствие. И реших този път да не замълча не заради поредните неистини, свързани с малката и симпатична партия „Гергьовден”, а заради ставащото по отношение на парламента в последните няколко дни. Ще го кажа направо. Парламентът в никакъв случай не е най-съвършената форма на управление, но всичко друго, изпробвано от човечеството като първа мярка води до бесенето на такива като теб, Слави. И като мен. По време на революция или диктатура първата жертва е истината и свободата на словото.

    Няма как в парламента да има само гениални и добронамерени хора по простата причина, че избирателите не са само гениални и добронамерени. В крайна сметка няма представителна демокрация, която да се е издигнала над нивото на избирателите си. Както няма телевизионно предаване, което да се е издигнало над нивото на сценаристите си.

    Лаская се от предположението, че по мое време, а и по времето на Росен Петров може всякакви глупости да сме правили, но поне щяхме да се постараем да разберем какво е „ин виво” и какво е „ин витро” и да обясним на нашите по-непросветени другарчета, че „ин виво” не означава секс. Вярно е – има хора, които ако за две минути не мислят за секс, нещо са се разсеяли, но е вярно също така, че критичният патос не пада от това, че си се запознал със същността на проблема.

    А за фонда, който разбуни духовете, истината е доста по-сложна – пари за „ин витро” и „ин виво” има, въпросът беше как да се конторлира разходът им така, че да стигат по предназначение, а не някъде другаде. И тук госпожа Антония Първанова успя по брилянтен начин да ви подведе да подкрепите един проект, който най-малкото съдържа подозрения за конфликт на интереси. Твоето предаване беше използвано, Слави, и то не заради твоя злонамереност или подкупност, а поради глупост.

    Както стават повечето неща у нас.Твоите сценаристи дори не разбраха, че става дума за два различни акта – специален закон и бюджета на държавата. И ако законът беше подкрепен, то съвсем справедливо депутати от най-различни партии биха се противопоставиха на идеите на г-жа Първанова как точно да намести парите за репродуктивно здраве.

    Цялата шумотевица около „ин виво” и „ин витро” беше аберацио иктус – откланяне на вниманието по посока на невиновно лице. Твърде вероятно е заседанието на парламентарната комисия да е обидило конкретен човек и председателят на комисията, както и председателят на парламента е длъжен да се извини, а етичната комисия да излезе с решение и наказания. Но когато наречеш всички депутати „лайнари”, това издава не толкова лош вкус, колкото комплексарщина. По простата причина, че не всички са лайнари. А и по наше време нямаше нужда сценаристите да излизат на авансцената и да ругаят, за да може някой да запомни имената им. А що се отнася до депутатството – да, имате всички основания да мразите народните си представители, защото имате всички основания да мразите себе си. Мисля, че това вече го изяснихме.

    Да се нападат с думи и камъни парламентите е полезено, често е и здравословно. Особено, когато имаш идея какво друго на тяхно място да предложиш. Ти какво предлагаш Слави, с призивите за негласуване? Управление на Ахмед Доган? Защото неговите хора гласуват независимо от твоите призиви. Монархия? „Дедо” ти е любим от едно време, ама дори хипотетичната възможност да му станеш зет, на която толкова се забавлявахме, вече е в историята. Тя се муньоса, така да се каже, както и доста хектари гори и земи. Служебен кабинет на Бойко Борисов и Волен Сидеров? Сигурен ли се, че след такъв ти ще имаш телевизия, от която да се излъчваш или ще се върнеш към революционните времена на мазетата и кабелните телевизии?

    Имам конкретно предложение към теб – или си смени сценаристите, или излез на избори. Стани народен представител, поеми отговорност за делата си, не само за думите и разпредели парите между диабетиците, онкоболните и бездетните майки. След което ще можеш да се порадваш и ти на определенията „боклуци, лайнари и предатели”, както се радвам аз сега.

  38. Млако разширяване на темата във връзка с последния коментар. (това съм го писал и в друг блог)
    http://en.wikipedia.org/wiki/In_vivo
    Тук е обяснено какво е in vivo.
    http://en.wikipedia.org/wiki/In_vitro
    А тук под заглавие in vitro research е обяснено защо in vivo отпада като метод, а именно защото in vivo коства повече средства на лабораториите, които провеждат изследванията.
    Сигурен съм, че ако се поинтересувате, ще откриете повече информация. Струва ми се, че цялата работа идва от колективната – на депутати, на представители на пациентски организации, на медии, на общественост (и моя включително) недостатъчна запознатост с материята.
    Идеята ми е, че независимо какво е станало, никой не каза фактите – а именно какво е ин виво. И всички почнахме да мучим заедно без да мислим и да знаем. Възможно е депутатът да го е казал с „каруцарски намек“, но и огромнаята част от хората, които се възмущаваме трябва да се замислим, защото приемаме първосигнално всичко, което ни се каже и не проверяваме за какво става дума. Това е лошото, че се приема на доверие всичко и не мисли, и ако хората, които само гледат тв и четат вестници имат оправдание, ние (вкл. и аз) нямаме такова. Достатъчно хора коментираха „уместността“ на изказването, комисията се извини (може би от уплах), но не за това ми е мнението. Проблема е, че никъде, никой не каза какво е ин виво, а първосигнално и безвъпросително се прие значението вложено от медиите (вероятно и от депутата). Фактът е, че независимо, кой и защо го е казал ин виво не значи това. ПРОСТО МИСЛЕТЕ, ПРОВЕРЯВАЙТЕ ФАКТИТЕ -за всички хора и за всички случай се отнася. Много опасно може да стане ако просто приемаме мнението на някого без да мислим дали е прав само под давление на масовата истерия и настроения. Конкретния случай не е от значение страшното е, че в България (не само, но нас тя ни засяга пряко) мисленето и гласуването по този тертип е твърде често и масово явление. Най-неприятното за мен е, че този път и аз се подхлъзнах и тръгнах със стадото без да мисля. Дори и каузата да е добра, ако я подкрепяш неосъзнато и необмислено е лошо и може да се окаже вредно и за самата кауза.
    PS Да не излезе, че някой лекар е изял я шамар, я нещо по-сериозно, просто защото е предложил да направи изследвания.

  39. Нямам думи за казаното в прословутата комисия по Здравеопазване! Чудя се обаче кое е по-неприятно – казаното тогава или това, че после се правиха на невинни жертви „милите депутати“!

  40. Soundtrack, факт е, че жените, които са били на тази комисия, потвърдиха – да, точно онзи каруцарски смисъл е бил вложен. Това, че ин виво не значи точно това, няма никакво значение, когато смисълът, който е бил вложен, е бил именно онзи и затова е толкова обиден.

  41. Не казвам, че има значение. Конкретния казус не ме провокира, а последния коментар (преди моя) и факта, че вече едва ли не официално ин виво си се превежда така. Не мога да оправдая никого. Просто смятам, че нещата трябва да се изясняват. Не казвам, че не е имало обида, а че принципно фактите трябва да се обмислят и проверяват. Факта си е факт. Но ти си говорила с тях, а и много от подробностите излязоха наяве по-късно. В началото всичко се базираше на публикация в стандарт. И просто не ми се ще да се приема всичко, което се чете за истина без да е потвърдено и проверено. В случая и един от депутатите твърди, че е било такъв намек. Не това ми е проблема. Може и да изглежда дребнаво на фона случката, но ми се струва важно.

  42. Подобна реплика, изречена от хамалин би била обяснима. В случая имаме дУпетат, доктор, член на комисия. ДУпетат и член на комисия са синоним на пошло, измамно, фалшиво, но доктор да изрече подобна реплика е поредното свидетелство за ерозията в обществото.
    Като за начало би могло да бъде изключен от лекарския съюз; на второ четене би следвало да напусне това свърталище на скотове, наречено Парламент. Не на последно място в Монтана би му се видяло тясно за живеене от презрението на хората.
    Би следвало и другаря Председател, пардон моралния господин Пирински, да поднесе извинение от името на институцията и да дари коледните премиища на засегнатите.

  43. Ами това си е чиста проба политика на геноцид. Вместо подпомагане на семайства в такова положение,освен мъките които имат със системата те са принудени да търпят унижение и подигравки. Имам познати в такава ситуация и не искам да коментирам как се чувстват. В държавата ни всичко се съсипва – образование, наука, здравеопазване сега сме свидетели, че и народа трябва да се затрие.
    @ Flor – не съм съгласен с теб. Подобни клишета има предостатъчно и за жените. Не се еманципирай повече от необходимото 😉

  44. Защо изтри за Пешко и Никито?

  45. Йоаким

    МОЛЯ ЗА ВАШАТА ПОМОЩ!!!!!!
    През ноември кандидатствахме във Варна по общинската ин витро програма, в края на декември ни изпратиха честитка че сме одобрени и от тогава до днес -8 май се продължава голямато мотане. Това е живо безобразие, никой не знае кога ще стартира тази програма, не ти дават информация или е замотваща от типа – ами сега договорите се изготвят в друга дирекция, оставете хората да си вършат работата, сякаш ние им пречим. Ние просто искаме да знаем 2 неща – ще стартира ли тази програма изобщо и кога. Друго хич не ни интересува, не сме някакви малоумници дето можеш да ги пращаш от гише на гише докато се замаят и откажат. Ако някой е излъгал в публичното пространство на гърба на 50 двойки с репродуктивни проблеми трабвя да си поеме отговорността. МОЛИМ ЗА СЪДЕЙСТВИЕ ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ ДА ДОСТИГНЕ ДО МЕДИИТЕ, ЗА ДА МОЖЕ, ТЕ АКО НЕ НИЕ, ДА ПРОВЕРЯТ КОЙ СЕ ПОДИГРАВА ТАКА ГРОЗНО С НАДЕЖДАТА ЗА ЩАСТИЕ НА 50 ДВОЙКИ ВЪВ ВАРНА.

  46. До Йоаким

    Съчувствам ви за проблема, действително е много неприятно. Но все пак, това е частен блог и няма кой да ви помогне тук за да достигне тази ваша болка до медиите. Бих ви посъветвала да пишете директно до варненските вестници, а също така да напишете и едно официално писмо до кмета на Варна с вашите въпроси.
    Успех!

  47. Ха-ха! Поздравления за статията!

Вашият коментар