Инструкции и съвети за млади булки

Относно поведението в интимните съпружески отношения за въздигане на духовната святост на благословеното тайнство на брака и заради славата Божия, написано от Рут Смитърс, възлюблена съпруга на преподобния Л. Д. Смитърс, пастор в Аркадската Методистка Църква на Източната Регионална Конференция, в лето Господне 1894-то.

За чувствителната девойка, имала щастието да получи правилно възпитание, денят на сватбата, по ирония на съдбата, е едновременно най-щастливият и най-ужасният ден в живота. Хубавата страна е самата сватба, в която булката е център на внимание в прекрасна и вдъхновяваща церемония, символизираща триумфа й да осигури мъж, който да гарантира обезпечаването на всички нейни нужди до края на живота й.

Лошата страна – това е първата брачна нощ, в която булката, така да се каже, плаща масрафа, като за пръв път трябва да изпита целия ужас на половия живот. В тази връзка, драги читателки, позволете ми да ви разкрия една шокираща истина. Има момичета, които срещат изпитанието на първата брачна нощ с любопитство и удоволствие. Пазете се от такова отношение! Егоистичният и похотлив съпруг лесно би могъл да извлече изгода от такава жена. Никога не забравяйте главното правило в съпружеския живот: ДА СЕ ДАВА МАЛКО, ДА СЕ ДАВА РЯДКО И, НАЙ-ВАЖНОТО, ДА СЕ ДАВА НЕОХОТНО. Иначе това, което би могло да е истински брак, ще се превърне в една оргия на половия нагон.

От друга страна, терорът, осъществяван от младата съпруга, не бива да е съвсем краен. Доколкото половият живот е в най-добрия случай нещо отвратително, а в лошия – много болезнено, жената е принудена да го търпи от началото на сътворението, което намира отплата посредством моногамния дом и децата, появяващи се чрез нея на света.

В повечето случаи е безполезно булката да вземе надмощие над младоженеца, който да се въздържи от секс. Въпреки че идеален би бил този съпруг, който се сношава със съпругата си само по нейно искане и единствено с цел зачеването на потомство, подобно благородство и безкористност не бива да се очаква от един обикновен мъж. Повечето мъже, ако не им се отказваше, биха искали полов живот почти всеки ден! Но мъдрата жена би трябвало да разрешава само две кратки сношения седмично през първия месец от съпружеския живот. С течение на времето тя трябва да прилага всякакви усилия за да намалява тази честота. Най-добре в това начинание могат да й послужат имитациите на неразположение, преструвките че й се спи и главоболието. Споровете, постоянното мърморене и пререканията също може да се окажат много полезни, ако се прибегне към тях късно вечер, горе-долу час преди обичайното време, когато съпругът започва със своите настоявания. Мъдрата жена трябва да е готова постоянно да търси нови начини да отказва на своя съпруг и да го обезкуражава в любовните му претенции. Добрата жена трябва да се стреми към това да се сношава с мъжа си не по-често от веднъж в седмица към края на първата година от брака и до веднъж в месеца към края на петата година.

Към десетата година много жени успяват да завършат с раждането на децата и да постигнат крайната цел – пълно прекратяване на половите контакти със съпруга. По това време тя вече може да разчита на любовта му към децата и социален натиск, които да задържат съпруга у дома.

Точно както ще е винаги нащрек да сведе количеството секс до възможно най-ниското, мъдрата жена ще обръща еднакво внимание на вида и степента на сексуалните контакти. Повечето мъже са много извратени по природа и ако им се предостави дори малка възможност, те я използват по най-различни отвратителни начини. Такива, прочие, са случаите, в които нормалният акт се извършва в ненормални пози, а също когато мъжът целува женското тяло или пък я заставя да целува неговото мерзко тяло. Голотата, разговорите за половия живот, четенето на разкази за него или разглеждането на фотографии и рисунки, изобразяващи и показващи половия живот са занимания, които погубват душата и освен това лесно стават навици у мъжа, ако това му се позволява. Мъдрата жена трябва да има за правило никога да не позволява на мъжа си да вижда нейното голо тяло и никога да не му позволява да и показва своето. Половият акт, ако е непредотвратим, трябва да се извършва само в пълна тъмнина. Много жени намират за полезно да разполагат с плътни памучни нощници за себе си и пижами за мъжете си. Преобличането в тях следва да се прави в различни стаи. Не трябва да се снемат по време на акта. По такъв начин само минимална част от тялото се оказва оголена.

Когато жената облече своята нощница и изгаси осветлението, тя трябва да легне съвсем неподвижно на леглото и да чака мъжа си. Щом той пипнешком влезе в стаята, тя не трябва да издава никакъв звук, който би могъл да го ориентира в каква посока трябва да се движи, за да не го възприеме той като знак на одобрение. Тя трябва да му предостави възможността сам да напипва пътя си в тъмнината. При това винаги има надежда той да се спъне в нещо и да получи някоя малка травма, която да послужи като добър предлог да му бъде отказано сношение. Когато намери жена си, тя трябва лежи максимално неподвижно, защото всяко движение на тялото й може да бъде изтълкувано от оптимистичния мъж като полова възбуда. Ако направи опит да я целуне по устните, тя трябва да извърне глава и тогава целувката безопасно ще попадне на бузата. Ако иска да целуне ръката й, тя трябва да я свие в юмрук. Ако ли пък й вдигне нощницата и се опита да я целува където и да е, тя трябва веднага да дръпне нощницата надолу, бързо да скочи от леглото и да заяви, че естествена нужда я принуждава веднага да посети тоалетната. Това обикновено убива желанието да я целува на забранени места.

Ако мъжът и се опитва да я съблазни със сладострастни разговори, мъдрата жена трябва веднага да си спомни някакъв обикновен не сексуален въпрос, който незабавно да му зададе. Постепенно мъжът ще разбере, че ако иска някакъв полов контакт, трябва да прави това без никакви еротични встъпления. След това мъдрата жена ще позволи на съпруга да повдигне нощницата й не по високо от кръста и леко да поотвори цепката на пижамата си, за да може през нея да извърши сношението. Тя ще бъде съвършенно безмълвна или пък ще дърдори нещо за домакинската си работа, докато той пъхти и се сили над нея. Освен това ще лежи без да помръдва и в никакъв случай няма да издава някакви стонове или въздишки по време на акта. Когато мъжът завърши акта, мъдрата жена ще почне да му натяква за някакви дребни пропуски или пък за разни неща, които иска той да свърши на другия ден и които предварително си е намислила. Голяма част от половото си удовлетворение много мъже получават в блаженото отпускане след акта. Затова жената не трябва да му дава възможност за това, иначе той придобива стимул да го повтори. С течение на времето мъжът се убеждава, че не го очаква спокойно отпускане и е невъзможно да му се наслади.

Още един обнадеждаващ фактор в полза на жената, за който тя трябва да е благодарна – това е, ако семейството на мъжа й, училището, църквата и социалната среда в течение на живота му съдействат за изграждане на чувство на дълбока вина по отношение на неговия полов инстинкт, така че той да пристъпва към брачното ложе с чувство на вина и срам, вече наполовина сломен и подчинен. Мъдрата жена се хваща за възможността да се възползва от тази ситуация и неуморно следва своята цел – отначало да ограничи, а след това напълно да унищожи стремежа на мъжа си към каквито и да било прояви на полов живот.

Един глас за мъдрите слова ТУК

A reprint of an article in The Madison Institute Newsletter, Fall Issue, 1894
Copyright 1894 The Madison Institute.

106 responses to “Инструкции и съвети за млади булки

 1. Тези мъдри напътствия ще да е чела Лейди Мери, която, след първата брачна нощ, казала на Сър Джон: „След като изпълнихме дълга си за осигуряване на потомство, се надявам, че повече никога няма да ни се налага да извършваме тези срамни движения!“.

 2. След това откритие, за което едва ли някога ще мога да ти се отблагодаря, о, Бу, смятам да преустонвявам в зародиш всяка мисъл за полово сношение, с надеждата да очистя мерзката си душа от грях! А ако някога допусна дори само мисъл, то обещавам да пристъпя към този окаян акт в непрогледна тъмнина, със затворени очи и стиснати зъби само в името на продължението на поколението ми, което също смятам да възпитам да се пази от подобни низости и омерзения!

 3. Ами аз не знам какво да кажа. Просто, Бу, ако не беше публикувала този текст още дълго време щях да живея в тотално заблуждение и пълно неведение по въпросите, свързани с половото общуване. Поклон!

 4. На трети абзац съм и полагам невероятни усилия да оцелея нататък… Страшна находка!

 5. Леле, Бу, не знам откъде изрови този бисер, но ми оправи деня…Мишел ми го препрати (което ме кара да мисля, че бързо ще стане верижно препращане, текстът е просто култов). Човекът с право се притесни, че или ще получа колики от смях, или ще се увредя нещо…

 6. Ани, от едно време пазя спомен за него. Оказа се много труден за намиране – почти не е разпостранен 🙂 Намерих го на английски, след това изрових българският превод, който коригирах и допълних и пуснах. Много е яко, да.
  Колко жалко, че тези неща не ги знаех навремето… но никога не е късно човек да вкара съпруга си в правия път!

 7. Самознай

  Мога само да споделя, че вече знам от кого и какво са се ръководели някои мои БИВШИ приятелки, които всячески се стараеха да ме откажат от себе си, поставяйки непреодолими пречки пред нашия сексуален живот – до една изброени, но не и изчерпани, в гония текст.
  Освен това смятам, че текстът, независимо от целта и меродавността си, би могъл да се използва като помощно средство във всяко есе на тема „Защо, аджеба, винаги ще има проститутки“.

 8. В горния си пост не споделих, но тази мисъл продължава да ме тревожи и не ми дава покой…има ли някакъв съдбовен знак и кармична предопределеност между лето 1894, когато тези слова са излези на бял свят и лето 1984, когато на бял свят се е появила моя милост…

 9. дай линк към оригинала на английски, моля.

 10. Абе вие се смеете, но ИЗОБЩО не е смешно….

  Не мога да не се сетя за единственото сексуално напътствие, което са получавали викторианските девойки от майките си: „Затвори очи, отвори крака, стиски зъби и мисли за Англия“….

  На вас мже да ви е смешно, но в някои мюсюлмански (и не само) страни това все още е факт…

 11. ми на мен пък ми е смешно. много! и най-мразим някой да ни казва кое е смешно и кое не е! аман от поучения!

 12. Хората доста са еволюирали от тогава:)

 13. Ако трябва да говорим сериозно, и на едня моя приятелка (на 25 години), баба й към днешна дата я съветва да разрешава (само в краен случай!) на мъжете само и единствено целувки, защото …цитирам: „целувката дупка не прави!“
  Та по-добре да може да се посмеем, иначе направо си е плачевно, че съществуват и до днешен подобни идеи…

 14. Pingback: molif | bg » Петъчни несериозности и съвети към младите булки

 15. Прецакан

  Леле! по 2 пъти седмично! А мойта ми пускаше само по веднъж! АААААААААААААА

 16. Ебаси ужасния double bind – хем мъжът ти ще иска от теб секс всеки ден, хем не трябва да му даваш, за да си му добра съпруга. Тъжно, не им е било хич лесно на тогавашните жени. Бабите ми така са били възпитавани и според мен не знаят нищо за удоволствието от секса. Макар че човек не може да е сигурен естествено.
  Между другото, текстът представя мъжете в доста обидна светлина.

 17. Агх, не можах да издържа повече от 3тия параграф.
  Егати откачането. Е как се правят деца със секс веднъж месечно, че и да си свършила с ражданията за 10 години. Ай стига бе.

 18. Според мен от текста си личи, че поне част от жените много добре са били наясно от удоволствието от секса…

 19. „Към десетата година много жени успяват да завършат с раждането на децата и да постигнат крайната цел – пълно прекратяване на половите контакти със съпруга. По това време тя вече може да разчита на любовта му към децата и социален натиск, които да задържат съпруга у дома.“

  Тука са забравили едно-две изречения: „Към двадесетата година, след поотрастването на децата, и следователно намаляването на нуждата от присъствието и помоща на съпругът в къщата, на жената и е позволено да се опита да изкупи греховете на мъжа си, като го завърже с за краката към тавана в предоставения от него дом, откъсне му главата и прекара остатъка от дните си прехранвайки себе си и децата, глозгайки кокалите му. Този ритуал се прави само в благородните семейства, или в случаи когато съпругата-Богомолка е изключително благодарна на мъжа си за предоставената от него помощ по време на семейния живот.“

 20. Дениа, не пукай гърнето :mrgreen:

 21. Напротив, добре че беше тя, иначе нямаше да оживея! :Р

 22. случайна

  А тук искам да питам, какво става с легендите за здравите бракове от едно време.
  И тези на бабите ни и на прабабите ни…Това ли била рецептата? Чудех се аз…

  Значи никакъв секс, само в краен случай и така нататък, и е важно той да е гузен и да му се оказва социален натиск. Аз се чудех какво им липсва на мъжете, а то било тормоз.

 23. Не им липсва тормоз, случайна, не им липсва, мисля че след като им е станало ясно на жените, че секса все пак е хубава работа и е глупаво да си тормозят мъжете и себе си по тоя начин са измислили по-тънки тактики 🙂

  Поздравления, Бу, това трябва да стигне до всяка млада дама. Бих казал: хвала на който е написал тоя текст. Най-много ми хареса тая част: Споровете, постоянното мърморене и пререканията също може да се окажат много полезни, ако се прибегне към тях късно вечер, горе-долу час преди обичайното време, когато съпругът започва със своите настоявания. Това наистина може да свърши работа, честна дума 🙂 Както и това Тя ще бъде съвършенно безмълвна или пък ще дърдори нещо за домакинската си работа, докато той пъхти и се сили над нея.. Ох, златна находка, златна !

 24. Разбира се, тук се пропуска факторът „любовницата дава всичко, което жената не дава“

 25. Бу, ще се омъжиш ли за мен?

 26. Не знам дали се зачетохте в един коментар под статията (същата тази, но на англйски) от линка на Denia http://www.snopes.com/weddings/newlywed/advice.asp. Там се изказва съмнение към истиността й и според мен има логика. Жената на пастора едва ли би използвала думата „секс“. През 1894 година по-скоро са ползвали газени лампи, а не електрически, и едва ли става дума за гасене на лампата (turn off).

 27. „…винаги има надежда той да се спъне в нещо и да получи някоя малка травма, която да послужи като добър предлог да му бъде отказано сношение…“
  Е не, това ме закопа 😀 В първия монет не можах да разбера дали е нещо наистина писано преди, или авторска гавра

 28. Абе, вие, жени, вярвате ли в тези ненормални викториански дивотии?

 29. Явно тези свети инструкции са били дадени още при сътворението…Само това обяснява защо Адам се подал от храстите,където сам Бог го пратил да опознае новата си другарка,и попитал:“Абе,Господи,какво е главоболие?…“

 30. Ето още един анализ, според който статията не е автентична http://www.themediadesk.com/newfiles2/youngbride.htm. Според авторът този майтап най-вероятно е писан по времето на сексуалната революция и ми се струва че има логика :).

 31. Текстът може да е фалшив, но това е истинско – книга със съвети за подрастващи момчета, писана през 1941 година. Има връзка за изтегляне на PDF. 🙂

 32. @Daggerstab
  Книжката е култова! Е това си е истиска библия за подрастващите момчета …. от 40-те години на 20-ти век 🙂

 33. Как е възможно само чрез такова нещо, което „в най-добрия случай е отвратително, а в лошия – много болезнено“ да става човешкото възпроизводство?
  Явно по онова време „добрите християни“ са се чувствали виновни и заслучжаващи единствено тормоз и терор само защото са се родили хора.
  На мен някак си хич не ми стана смешно. Сигурно ако се бях родила известно време по-рано, щях да съм върла феминистка. Добре, че душата ми е избрала друго време.

 34. Още едно доказателство калко преходно нещо е моралът.

 35. Това за спъването и травмата ме разсмя до сълзи…
  Или това за домакинските разговори „на тъмно“ 🙂
  А за „модерната студенина“ има примери навсякъде…

 36. Лелееееееее! Моме, ти си сигурно дебела, грозна и мъжа ти не иска да те докосва….. Добре че има светила като тебе да внасят светлина в живота ни….. Мъжът ми го прочете и се спука да се смее, вмятайки, че ако започна да се държа така, ще се резведе моментално или ще тръгне по курви…

  Бу, думи нямам за тебе…….

 37. 😀 Мнооого старателно си записвах. Дали ще приведа в действие съветите не знам, ама за всеки случай…
  Хм – като наказателна акция – знам ли?!? 😉

 38. Лейди Мери

  Дами, Виви, какво очаквате? Естествено, че така ще отговоря на лорда. С градинаря е къде-къде по-сладко…

 39. Написаното в текста е вярно. Има цяло поколение, което не си е изживяло оргазмите.
  Познавам няколко жени на около 40, които твърдят, че мъжът им никога не ги е виждал голи.

 40. Господи, Жилов, в кое задръстено място в България живееш? Сподели бързо, за да помогнем да просветлим тези заблудени!

 41. това са пълни идиотщини… но много би ми било любопитно авторката на туй да поживее с индивид като моя милост, да трябва да се моли за секс поне колкото поколение да направят, та да видим тогаз каква песен ще запее….

 42. Мъжа на missby е голям късметлия 🙂
  Аз ако имам такава жена най вероятно сега да е робиня в някакво туземско село където искат бели жени за да практикуват анален секс с нея.

 43. абе,хора,не ви ли мина през ума,че това е най-евтиното противозачатъчно….не е малко да управляваш масите така…тя и религията служи с тази цел…нека посветените се въздържат-а ние простолюдието…смиатам да се изкъртим …хахаха-от пуритански химни,де…хахха

 44. докрос

  Явно откакто свят – светува жените често ги боли глава. Иначе казано първият граях на Ева е бил, че я е заболяла главата (и то все по-често и по-често) 😉
  Страшно много се смях.
  Супер е!

 45. Забавно наистина, но със сигурност не е истина.
  Стила много убедително подвежда, че писанието е от „онези отминали времена“, но… много странно са осмени всички „модерни“ клишета на женската хитрост от късните часове.
  Та посочената авторка или трябва да е била надарена с добро зрение, та чак да вижда и в бъдещето, или е писано от мъж, на който вече така му е прикипяло от маневрите на жена му, че в отчаянието си (последна фаза) е решил да го обърне на майтап. 🙂

 46. Абе за какво става въпрос въобще. Ебанйе му е майката. На тоя аркадския еблив пастор с мръсните помисли мога да му тегля една… Много подробно го е описал как протича всичко и какво искал мъжа. Чикиджията прикрит. Явно му е отишъл органа и от яд айде правилата на идиота. Чак толкова да е истина не вярвам, но и да е това е преди повече от век. Т.е. забрави за такива простотии. Айде със здраве от мен. Сексът е здраве! 🙂

 47. Хахахахах, всичко беше много забавно, особено в момента с тъмнината и лежащата неподвижна жена:) Само че тжното е, че и до ден днешен има такива жени и още по-грубото е, че благодарение на житейската им тактика остават сами защото мъжете им са си намерили момченца с които да си лягат….
  Познавам вече два такива случав така че помислете върху тактиката дами:)
  А аз ще си го препрочета това зада се донапикая от смях:)

 48. Още едно доказателство, че Господ е създал жената НЕЩАСТНА!

  \m/
  //

 49. Това определено е фалшиво, обаче аз лично съм виждал подобно звучащи напътствия, които безспорно са истински…Не е шега, така са възпитавали в миналото жените.

 50. Вярвам че е истина – авторка е „Рут Смитърс, възлюблена съпруга на преподобния Л. Д. Смитърс, пастор в Аркадската Методистка Църква“. Сигурно и някой наши попове изживяват същия кошмар. Но да си спомним Декамерон, а! То има и един много стар наш виц \според мен не съвсем виц\
  Две баби си говорят: – Днес младите нямат никакъв морал, прегръщат се, целуват се – ужас! А ние на времето – срещнеш Пешо зад дувара па го хванеш за к*ро, па срам, срам!

 51. Благодаряяяяяяяяяя!
  Копи-пейстнах си го като специален поздрав за Милото. Време е да проумее, че аз само се опитвам да съм образцова и благопристойна съпруга!

 52. баси тъпото. В семейство, в което и съпруга и съпругата са задоволени сексуално скандалите, разприте и тн са доста по-малко, отколкото като е 1 път на месец. Тия навремето са били лекинко пуснали кормилото, а тия дет им следват мислите днес – съвсем изчанчени.

  И да, коликите от смях си ги имаше 😀

 53. Dreamin' away

  Леле хора пощадете ме ,паднах от смях и в сьщото време сьм разтресен от мька за горките двойки които и до ден днешен го карат по тоя начин. По горе го казаха : Сексьт е здраве !!!!!! Ще добавя : Бьдете здрави 🙂

 54. Все още съм едва на „социалния натиск“ в текста обаче се сетих за ръководството по домакинство, което може да прочетете тук http://zajenata.ogosta.com/index.php?option=com_content&task=view&id=543&Itemid=163

 55. Почупих се от смях! Докато четях коментарите, през ума ми минаха какви ли не мисли, докато накрая не стигнах до следния примерен сценарий:

  Мери се ражда някъде по ония времена в благорпистойно семейство и цял живот най-голямата й мечта е да направи съпруга си щастлив и да бъде добър човек (щото така е възпитана). След това прочита този (о’кей, този вече се разбрахме, че е менте, но подобен) текст, в който най-смело се проповядват всякакви видове изтезание за любимия мъж, в т.ч. безочлива лъжа, заядливост и надежда да „получи лека травма“. Какво си мисли момичето? Най-вероятно нещо по линиите на „Тая стара вещица като нищо някой ден да утрепе пастора, за да не му пуска. Дяволът се е вселил в нея. Я аз да си обичкам Джон, пък не е задължително да тръбим за това.“ В резултат на което Джон е най-усмихнатият мъж на земята и всички лелки им се радват, дават ги за пример и си мислят: „Ей, браво на младите, добре, че поне тях ги научихме да живеят праведно. Ако знаеха ние к’ви ги вършим…“

 56. П.П. Чудя се колко още социални болести и форми на двуличие и безумие ще излекуваме за в бъдеще. Смешното е, че сега сигурно дори не осъзнаваме някои от тях.

 57. гореописаният начин на съжителство между мъж и жена неизменно би довел до изневери, кръмоли и …. развод 🙂

 58. абе вие бодете ли се????

 59. alara_kalama

  ами младежи защо се бунтувате толкова? всички момичета ще видят след време че в реалният живот действително е така… Похотта е много много лошо нещо и е нужно само за осигуряване на поколението:)
  ще видите:)

 60. Хорица,отправям апел да погледнете на текста от малко по-различен ъгъл.Сега съгласен съм- каквото и да си говорим тези няколко абзаца ни изнервят с безграничния си консерватизъм,но някъде между редовете бихме могли да разчетем едно малко по-специално послание.Става ъпрос за стойността на този вид общуване,която за съжаление малко се е позагубила във времето.Да, аз обожавам секса,но не съм съгласен той да бъде и разменна монета в човешките взаимоотношения.И без тва толкова неща вече са се обезценили,че ми иде да си набримча четвъртития дет’ се вика.Сексът е много хубаво нещо-дори по много,ма трябва и да се цени!

 61. alara_kalama

  НЕ! това е поход и развращение!

 62. Драги читатели тя просто ми е гадже!

 63. И не знае как се пише ‘похот’

 64. alara_kalama

  не знам кой си даже, развратник!!!!

 65. alara_kalama

  обичам те!!!
  (виж, правя ти признание пред света, мили)

 66. Моля всички, които са на подобно мнение да отидат възможно най-скоро на психотерапевт. Както технологиите, храните и др. така и хората се променят с времето. XXI век сме, мисля че няма какво повече да кажа след това…

 67. Някаква противна дебела лелка (която никой не поглежда) проповядва жените да не пускат на мъжете си. Хехе.

  Господа много е важно да става БУХНЯТА, т.е. да се ПЪРЦУНИ. Много е важно да ПЪРЦУНЕШ, за да е яко. Иначе е баси тъпнята. Амин.

  ПП: Дявола ще се погрижи за користните мисли на жените дето не пускат на мъжете си. Ще горят в ада господен и няма да познаят щастието от кекса (исках да кажа секса).

 68. ето уцелих коментар номер 69

  УРА ЗА ФРЕНСКАТА ЛЮБОВ И БУХНЯТА

 69. ами понеже ladythistle спомена мюсюлманите…
  та твърдили всяка от вас, дами, с ръка на сърцето,че сте жени от 21-век, а не от времето на лейди Смитърс?

 70. Това успешно може да се прилага на някого, с когото въобще не ти се прави бау-бау:)

 71. Pingback: That 70’s Show! « water28

 72. Колко нелепо. Горката писателка доста изстрадала личност трябва да е за да бъде тласната към такава жалка садо-мазо безсмислена лудост. Чак съжелявам хората които я слагат на пиадестал. Едно е да си малумен а какво е да си приварженик на такъв :/

 73. Инетересно ми е собственичката на сайта споделя ли идеите на по горния текст?

 74. Drako, собственичката на блога не споделя идеите на горния текст. Въпреки това има родителски порив да затвори дъщеря си в девически манастир със строго възпитание, докато същата не навърши 18. Но предполага, че няма да я бъде тая, ще трябва да караме със старото добро възпитание, както са ни учили нас едно време.

 75. С такъв брак не ти трябва АД.

 76. бахти перверзията

 77. Привет Бу,

  Изключително попадение. Изпратих го на съпругата си и чакам нейната реакция 🙂
  Моля да зарзрешение да използвам линка към тази статия за една on-line игра.

 78. Gogolino, преводът не е изцяло мой, не знам.
  Ако искаш, пиши ми чрез формата за контакти повече детайли 🙂

 79. ЕСТЕСТВЕНО,че е написано нарочно,от някой мъж на сухо,който е искал да осмее жените,които правят подобни неща..Призив за по-редовен и нормален сексуален живот

 80. Едва сега, след като прочетох заръките на г-жа Смитърс за добра и мъдра съпруга, осъзнах колко лоша, лоша, лоша съпруга съм аз!
  Сигурно ще отида в ада :((((

  Ох, ще се мре от смях….
  Поздрав на Бу за находката.

 81. Дзвер Дзверов

  Е то па бива дилвотия ама па те тава си е жива порнография. Как па нема да я чакам пичката да се нагоди, море войводо, като й бунем йедна у глъвътъ и като я сурнем на на диваньо, па като й го отмаам като гега на овчар, та че й разпорим пущиняуко!

 82. моралист

  аве то си е така,
  требе да имаме и малко морални ценности, стига с тоя секс-голема работа. Ние сме го достигнали-след петата година жена ми ми дажа точно толкоз-веднъж месечно и то на тъмно като ми говори докато аз се бахтя за ежедневните проблеми и децата.
  Аве ташак ама маи си има и некои верни неща :)))))

 83. тогава тези неща са били нормални. само че тогава жените май не са изпитвали оргазми и по голямата част са се женили по сметка и не са изпитвали нищо към мъжете си… иначе не знам дали са щели да дават такива съвети за любовта и секса 🙂

 84. Възможно е да е fake, но се движи плътно до формата на реалностите на времето, на което претендира да е съвременник. Според мен правите грешка да съдите от съвременна гледна точка. Днес дамите имат множество варианти да контролират една връзка: контрацептиви, медикаменти, химия, фитнес, съд, полиция, козметика, право на избор, право на развод и т.н. Ако разбирате на къде бия – това си е „Ръководство по оцеляване“ във времена, в които се свързваш с някого „докато смъртта Ви раздели“ и този някой носи парите в къщи и има права над теб и децата Ви, които са немислими във времена като днешните. Предполагам, че за една млада жена е било по-добре да прочете това, отколкото да се чуди какво да стори, за да укроти човека до себе си, на който не му пука, че вече му е родила 7 деца и статистически погледнато вече трябва да е мъртва (да предположим, че за възможностите на тогавашната медицина, да губят всяка 6-а родилка си е било в реда на нещата). Има и друго, което днес, в тези разтропани времена ни се губи. За да запазиш огънчето на интереса, трабва да направиш нещата хммм… по-трудно достижими, с ореола на забраненото. Освен това човек губи от вкуса на нещата, ако те му се случват често и ги получава без усилия. Кой от нас, мъже, ще желае до края на живота си жена, която го чака всяка вечер гола, в силно осветена стая и щом го види – казва: „Заповядай, вече съм овлажнена!“ Още Пушкин е писал: „Любете се, но акуратно! По-рядкото е по-приятно…“ Днес обаче е достатъчно да нахлузиш някакви дрехи и да си дигнеш задника от къщи и ако не си ощетен от природата, можеш да разнообразиш сексуалния си живот за една вечер… няколко пъти. 😀
  Текстът е ексцесивен, но в светлината на ситуация в която смяната на партньора е изключена поради съображения от морален, религиозен или финансов характер, за мен изглежда смислен. Направо си е находка. Ще го препоръчам на познати. 🙂
  Благодаря!

 85. Da si priznaia malko mi nastrahna kosata, kato chetoh tozi text…kato da usetih hladen polah ot otkrehnata grobnitza….I nai strashnoto e, che tezi psevdo-moralni cennosti sa bili predstaviani kato christianski dobrodeteli…..

 86. Pingback: Bunny препоръчва на приятели « Bunny Wrote

 87. written in 1894 by Mrs. Ruth Smythers, a clergyman’s wife (more precisely, the “beloved wife of The Reverend L.D. Smythers, Pastor of the Arcadian Methodist Church of the Eastern Regional Conference”)

  There is only one problem with this article: Mrs. Smythers didn’t exist.

  The Methodist Church didn’t have an Eastern Regional Conference in 1894, and there was no Arcadian Methodist Church in it, and there was no Rev. L.D. Smythers to be in such a church if it existed. The “Madison Institute“, which allegedly published this in its newsletter, doesn’t seem to have published anything else.

  Additionally, there are a number of textual clues that indicted that it was not written in 1894. One clue is that she speaks of turning out the lights in 1894: back then lights were usually put out (think about candles and gas lamps, instead of electric lights.) Also, a Methodist minister’s wife would not call marriage a “sacrament.” Protestants have only two sacraments: Baptism and the Lord’s Supper.

  I am happy that Ms. Ruth Smythers did not exist. But not half as happy as Mr. Smythers must be.

 88. станимир

  Това е най отвратителното нещо което съм чел, брака тогава е бил отврат и тая не е нормална ако е религиозна каде в библията пише да не се консомира брака, демек прави секс и защо го възприема като, нещо лошо, от животинска гледна точка така се размножаваме и това е в природата на всеки двуполов вид на тази планета размножаване, секс, ако иска да си замени думата секс с размножаване и да се чуства по добре.

 89. Манол Глишев

  Много забавно 🙂
  Бас хващам, че докато добре възпитаните англоезични дами от изискани семейства не са знаели нищо за себе си и съпрузите си, последните са се забавлявали с не толкова досадни жени от простолюдието. И че в земите на Княжество България и Османската империя такива щуротии са били рядко срещани. Нашият фолклор е пълен с пиперливи приказки, песни и вицове, в които жените си разменят какви ли не остроумия и съвети, способни да накарат уважаемата пасторша да се хвърли в река Хъдзън.

  Освен книгата на Сид Хеджес, съществува и днес позабравената „Чиста младежь“ на унгареца д-ръ Тихамеръ Тотъ, издадена у нас през 30-те години на ХХ в. Превод от немски на свещеник (кой може да се съмнява) и увещаваща момчетата да не спят по гръб, да не носят тесни панталони, да не ходят на танци, да не мислят за съученичките си, докато си пишат домашните и изобщо твърде рядко да си позволяват миг мечтание за неизвестната си годеница… на фона на това дядовците и бабите ни обикновено разказват забавни неща. И слава Богу!

 90. Вие сте умопомрачени , като ви чета коментарите не мога да повярвам какви глупости говорите . Осъзнайте се малко и бъдете реалисти ….

 91. Vie ste bolni, kakto i krivorazbranata (prerabotenata) vi bibliq, kakto i cql kup drugi ne6ta… 6te se vazdarja ot po-natata6ni izkazvaniq.

 92. На мен пък ми хареса.
  Посмях се и го обсъдих с приятелите си.
  Дори и да е фалшиво пак е забавно.
  А в днешния напрегнат начин на живот все пак трябва да намерим време и да се посмеем
  Нали ?!?

 93. Мислите ли,че са изпълнявали „това“?Никой няма да разбере,че яко са си“прекарвали в леглото.Особено сладко е,когато е забранено!

 94. Класика, макар и пародия. По-смешни са обаче християнските секс-сайтове, където се казва, че жената не трябва да отказва и че брак без секс не е благословен. Под секс да се подразбира ежегодно забременяване.

 95. Имам приятелка, която завърши Богословския – преди години гледах при нея официална книжка със съвети за секса при православните християни 🙂 Лоша работа – никъв секс преди малки и големи църковни празници (а както знаем те не са малко – има едни календарчета 🙂 , както и по време на пости…Сега разбирам защо моите баба и дядо пък и техните родители си бяха убедени атеисти 🙂 Нещо не виреят подобни напътсвия по нашите земи…

 96. Pingback: Препоръчвам на приятели | ентелегентно

 97. ех времан,ех нрави….
  И аз се посмях малко над текста,макар че има голяма доза истина.
  Да така е според християнските възгледи по онова време-секса е бил мекоказано аморален и само и единствено за правене на потомство.съдейки по литературата за онези времена ми се струва че това си отразява напълно тогавашните обичаи и нрави.
  Що се отнася до днешно време-имам един колега който ми се оплаква че жена му спяла с ръце на гърдите си,за да не може той да я докосва и това много му тежи.Постоянно си търси утеха извън семейството:(

 98. В цялата тази писаница, който и да я е писал с каквато и да е цел, личи диагноза фригидност, с възможност за сложно и дълго лечение. Фригидност – социално престижна диагноза навремето. Като го прочетох за пръв път преди години, го сметнах за ирония на подобните такива нравоучения. Толкова тенденциозно и жестоко нечовешко и несвято църквистко писание, небожие даже… Ужасяващо творение. Дано няма нито една последователка…

 99. Това е бъдещето.

 100. Жоро секса

  Така са се родили изневерите, и незадоволените жени.
  Затова за бога не се женете.

 101. Да не развалям удоволствието от четенето, но памфлетът е измислен по-късно с цел окарикатуряване на консервативните нрави преди повече от 100 години.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Instruction_and_Advice_for_the_Young_Bride

 102. Tova me razbi, otivamda si kupia pamuchna noshtnica.Tova,vseedno go e pisala bivshata mi svekarva.Spored neia,se pravi sex samo zada imash dete,ine bilo prilichno da se vliza v baniata ,s maja si.Nedavasht na svekara da ia dokosne,spiaha otdelno.idvashe da ni podslushva na vratata na spalniata,i nadrugiat den mi trieshe sol na glavata,zashto sme go pravili.Daje ,iskashe da mi vidi charshafa,sled prvata brachna nosht.

 103. Горният текст е писан в друга епоха, когато не е имало противозачатъчни средства и единственият начин е бил – въздържанието. Но това води до прекомерно натрупване на тестостерон в организъма на мъжа, което от своя страна го прави агресивен, неудовлетворен и търсещ удовлетворението си другаде.Този начин на поведение на жените е неестествен, присъщ на фригидни или болни жени, принудени по една или друга причина да живеят с мъжа, към който нямат чувства, а само интереси. Ако в днешно време жените почнат да се водят от такива принципи, раждаемостта ще намали още-повече, браковете ще станат излишни и европейците ще бъдат изместени от азиатци и африканци. Искаме ли да стане това?

 104. Ето и българския вариант на статията 🙂 http://www.socbg.com/2014/10/60.html

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s