Да помогнем на Вики – благотворителни фотосесии

Фотография: Милена Коцева

Фотография: Милена Коцева via LaMartinia

„Да помогнем“ – често чуваме този призив. Понякога помагаме. Друг път нямаме възможност. Трети път забравяме и после се сещаме със съжаление – а можех да помогна!

Когато става дума за дете, обаче, не можеш да забравиш, нито можеш да се престориш, че не те касае. Не може да не ти мине мисълта ‘Можеше да се случи на мен. Никой не е застрахован. Можеше да е моето дете!’

Защото знам, че и вие като мен не искате никога, никога да страда дете или да е в нужда, която да постави родителите му в ужасяващото положение да не могат да помогнат на болното си дете, ви приканям – да помогнем на Вики!

Вики е на осем години. За разлика от повечето осем годишни обаче тя е ограничена в много неща – страда от детска церебрална парализа (ДЦП) и се нуждае от терапия в израелска болница, която не се покрива от „Фонда за лечение на деца в чужбина”. Вече е преминала два курса на лечение, като за завършването на пълния терапевтичен цикъл са необходими още три. До този момент са събрани 2 841 евро от необходимите за третия етап от лечението 10 221 евро.

Можете да помогнете да се съберат средства за лечението й по много начини – ето няколко лесни идеи:

– Като преведете сума в банковата сметка за лечението на Вики

Като закупите един или повече от страхотните кадри, предоставени от авторите им с благотворителна цел и украсите дома си или ги подарите на приятел

– Като заявите участие в благотворителните фотосесии – заведете за снимка децата си, снимайте се вие, или подарете фотосесия на приятел – ще бъде винаги ценен спомен.

Цената за 5 кадъра (селектирани, обработени и изпратени ви във висока резолюция) е 30 лева в София и 20 лв за останалите градове. За 10 кадъра – 40 лв. в София, 30 в останалите градове (за Пловдив – една цена от 30 лв за 5 кадъра). Естествено, ако прецените, можете да дарите и повече:-) Можете да платите предварително по банков път по сметката на Вики, или в брой преди сесията. Мероприятията са изключително забавни за децата, пълно е с интересен реквизит и какички, които ги разсмиват през цялото време. Заведете тях или подарете Свети Валентинска сесия на любимия си!

Следете новини и обновления за фотосесиите и други детайли във Фейсбук страницата за помощ на Вики, което е и лесен и удобен начин да поканите и приятелите си да се включат.

Можете да помогнете. Можете да обясните на детето си защо участвате в това мероприятие. За малките е важно да бъдат възпитавани не само на думи, но и на дела в съпричастност и емпатия, а това зависи изцяло от нас, родителите. Затова…

Ще се видим на фотосесията в Пловдив. Нали?

7 responses to “Да помогнем на Вики – благотворителни фотосесии

  1. Здравей, Бу! Искам да помогна на Вики и се опитах да преведа парички на сметката чрез онлайн банкиране. Дава ми , че IBAN не е валиден. Опитах и да го копирам и да го напиша, все тая. Не знам дали имаш връзка с родителите, но ако е възможно да провериш, дали данните за сметката са правилни.

  2. Здравей, Галина, благодаря за съпричастността ти!
    Нямам пряка връзка, но копирах твоя коментар заедно с линк към него на Фейсбук стената на „Да помогнем на Вики“ и предполагам, ще има отговор скоро!

  3. Здравейте!В банковата сметка от онзи ден постоянно постъпват пари и до сега няма проблеми.Въпреки това проверих навсякъде как е писан IBAN-а,няма грешка.Благодаря , за това което правите за нас!

  4. Извинявам се ,забравих да напиша,че аз съм майката на Вики

  5. Здравейте Ина, Бу!
    С малко закъснение успях да преведа паричките. Проблема е бил явно моментен в онлайн банкирането ми.
    Успех на Вики!!!
    Прегръщам ви силно

  6. Pingback: Да помогнем на Вики – благотворителни фотосесии | Bulgarian Blog

  7. Някой би ли бил така добър да напише банковата сметка, защотото немога да я открия?

Вашият коментар